Prijetnja igrača Zeline Hajduku završila tragikomično!

Hajduk se plasirao u polufinale Kupa Hrvatske! Nakon 1:1 u prvoj utakmici, Splićani su uz dosta muke s 2:0 na Poljudu svladali Zelinu.

12.12.2012.
14:50
VOYO logo

Cibalia, Slaven, Lokomotiva i - Hajduk! To su četiri polufinalista nogometnog Kupa Hrvatske. Splićani su posljednji izborili prolaz, s 2:0 su u uzvratu nadigrali Zelinu i s ukupnih 3:1 izbacili drugoligaša.

No, Hajduk se dobro namučio za prolaz. Gledatelji na Poljudu su gledali festival promašaja. Kod Bijelih se propisno osramotio Anton Maglica, dok će Vedran Mesec ovu utakmicu pamtiti do kraja života. Dvaput je pogodio prečku, a dva odlična udarca obranio mu je vratar Hajduka Blažević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvu prečku je pogodio već u petoj minuti, istrčao je sam na gol, prebacio vratara i zamalo šokirao tribine. Hajduk je poveo desetak minuta kasnije, Antonio Milić je s ruba 16-erca odlično pucao nakon kornera. Do odmora je Mesec neometan s pet metara glavom promašio prazan gol, dok je Maglica svojim traljavim udarcima redovno uništavao sve dobro što su njegovi suigrači kreirali.

Fuček je početkom nastavka zapucao novu šansu za Zelinu i ubrzo pocrvenio. U duelu za loptu je laktom u glavu 'opalio' Jozinovića. Iako će trener Zeline tvrditi da njegov igrač nije taknuo Jozinovića, naš je dojam da je kontakta bilo, ali i da je hajdukovac reagirao kao da je bio u klinču s Mirkom Filipovićem...Kao i Ivan Vuković u prvom poluvremenu. Bilo je to nevjerojatno loše simuliranje u kaznenom prostoru koje je sudac propustio kazniti i koje bi trebalo prikazivati mladim nogometašima kako se ne smije igrati ova igra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S igračem više Hajduk nije preuzeo konce utakmice, već se Zelina nametnula i samo ponudila Blaževiću da se iskaže svojim obranama. I kad su otupili napadi gostiju, Franko Andrijašević je riješio utakmicu. Maglica je pao preko lopte u kaznenom prostoru, ona je došla nekako do Andrijaševića koji je fantastično opalio s nekih 18 metara i uništio snove gostiju. I tako je prijetnja igrača Zeline Ivana Kiša kako će njegov bivši susjed Mario Maloča brojati golove Zeline završila na prvi pogled tragikomično.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo