Hajduk sokirao Dinamo: Napravljena je velika greska, derbi ce se ipak igrati?

Repovi neodigranog derbija Dinama i Hajduka na Maksimiru se nastavljaju. Drama oko utakmice koja je uzdrmala hrvatski nogomet jos nije zavrsila.

10.12.2014.
8:46
VOYO logo

Splicani su uputili zalbu Hrvatskom nogometnom savezu, te traze da se utakmica mora odigrati. Peteroclana Komisija za zalbe HNS-a bit ce na mukama, jer Hajduk je naveo cak cetiri razloga zbog kojih trazi da se utakmica odigra.

Podsjetimo, utakmica je registrirana rezultatom 3:0 za Dinamo. Kako donose Sportske novosti, ovo su razlozi zbog kojih celnistvo Hajduka smatra da se mora odigrati novi dvoboj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Hrvatski nogometni savez kao jedna udruga gradana nije nadlezan za donosenje odluke na koju je upucena zalba, a sve sukladno Zakonu o udrugama, Zakonu o sportu, Statutu Udruge profesionalnih klubova Prve HNL, ali i Statutu HNS-a, jer je donosenje takve odluke u iskljucivoj nadleznosti Udruge profesionalnih klubova Prve HNL kao druge udruge gradana. Sve iz razloga, jer ne moze i ne smije Izvrsni odbor HNS-a stupiti namjesto legalno izabranih tijela Udruge Prve HNL. Stoga cin “preuzimanja Udruge Prve HNL od strane Izvrsnog odbora HNS” nije predviden Statutom Udruge Prve HNL a niti Statutom HNS-a, a i tijela upravljanja Udruge Prve HNL su u mandatu pa takav cin “preuzimanja” nije zakonit, a niti statutaran, jer Udruga Prve HNL u formalno pravnom smislu djeluje u skladu sa Zakonom o udrugama i prema svom Statutu.

2. Josip Brezni u ime HNS-a nije ovlastena osoba koja moze jednostrano i samoinicijativno odredivati novcane iznose visine naknade stete protiv HNK Hajduk, jer takvo ovlastenje ima iskljucivo Sud sukladno Zakonu o obveznim odnosima, Zakonu o sudovima, te Zakonu o parnicnom postupku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Glavni sudac Ante Vucemilovic Simunovic nije cekao momcad HNK Hajduk obveznih 15 minuta kako mu to nalazu Pravila nogometne igre, odluke Medunarodnog boarda i HNS-a, vec je nakon 10 minuta otisao s terena, cime je pocinio bitnu povredu Pravila nogometne igre, pa stoga HNK Hajduk nije povrijedio odredbu clanka 56. Pravilnika o nogometnim natjecanjima HNS temeljem kojeg se utakmica registrirala 3:0 za GNK Dinamo slijedom cega se utakmica izmedu GNK Dinamo i HNK Hajduka mora ponoviti.

4. Momcad HNK Hajduk nije neopravdano nastupila i to bas iz razloga jer je HNK Hajduk trazio kratku odgodu utakmice tako da se u konkretnom slucaju ne radi o tzv. neopravdanom nenastupanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo