HAJDUK I JURIĆ DOZNALI KAZNE: / Ova cifra plaćenih kazni u 2019. poražavajuća je za klub i Torcidu

Image
Foto: PIXSELL

Alan Klakočer donio odluku po prijavi službenih osoba s utakmica 30. kola HNL-a

25.4.2019.
13:21
PIXSELL
VOYO logo

Stigla je nova kazna za Hajduk. Disciplinski sudac Hrvatski Telekom Prve lige Alan Klakočer donio je odluku po prijavi službenih osoba s utakmica 30. kola HT Prve lige. Tako će Bijeli i Inter opet igrati pred praznim tribinama Poljuda, a na toj utakmici će biti i Stanko Jurić koji je dobio 5000 kuna kazne. Igrač Hajduka prijavljen je zbog neprimjerenog skandiranja na sjevernoj tribini nakon pobjede Hajduka nad Rijekom.

Hajduk u 2019. do utakmice s Rijekom ukupno kažnjen s čak 551.000 kuna

Nije to jedina kazna Hajduku koji je zbog Torcidinog korištenja pirotehnike, skandiranja neprimjerenog i rasističkog sadržaja i ubacivanja pirotehnike na teren dobio još jednu kaznu od 70.000 kuna. Hajduk je u 2019. godini HNS-u do utakmice s Rijekom ukupno kažnjen s čak 551.000 kuna...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U obrazloženju Alana Klakočera, objavljenog na službenoj web stranici prve hrvatske nogometne lige, stoji:

Evidentirana su skandiranja neprimjerenog i rasističkog sadržaja, kao i baklje

"Na utakmici Hajduk-Rijeka u više navrata od strane navijačke skupine Torcida na sjevernoj tribini stadiona evidentirano je paljenje preko 40 pirotehničkih naprava, a posebno u periodu od 67.-76. minute kada su upaljene 33 baklje pri čemu ih je šest ubačeno na tartan stazu te su zapaljene dvije sjedalice na tribini. Također, u više navrata tijekom utakmice na sjevernoj tribini stadiona evidentirana su skandiranja neprimjerenog i rasističkog sadržaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog prekršaja iz članka 67. i 88. DP HNS-a i učestalog ponavljanja istih na prvenstvenim utakmicama u tekućem prvenstvu HNK Hajduk je kažnjen odigravanjem prve slijedeće prvenstvene ili kup utakmice (nakon konačnosti odluke) bez prisutnosti gledatelja na Gradskom stadionu Poljud i novčanom kaznom u iznosu od 70.000 kuna", stoji u obrazloženju.

Toplak također kažnjen kao i Jurić, Karlo Primorac mora platiti 1000 kn

Valja spomenuti kako je jednakom kaznom kao i Stanko Jurić kažnjen trener Intera Samir Toplak koji je zbog višestrukih prigovora sucu isključen u 90. minuti na utakmici Intera i Gorice. To mu je bilo treći put ove sezone da je udaljen s klupe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog neprimjerenog komentiranja odluka i vrijeđanja sudaca kažnjen je i predstavnik Osijeka Karlo Primorac s 1000 kuna kazne i dvije utakmice zabrane obavljanja funkcije.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo