SJEVERNA TRIBINA POLJUDA ZATVORENA / Hajduk doznao kaznu zbog baklji i vrijeđanja Bjelice u Osijeku

Image
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Sjeverna tribina Poljuda zatvorena za iduću utakmicu

13.10.2021.
18:30
Davor Javorović/PIXSELL
VOYO logo

Disciplinski sudac Prve HNL Alan Klakočer donio je odluku o kaznama za incidente koji su se dogodili na utakmicama 11. kola domaćeg prvenstva, a najgore je prošao Hajduk. Splitski klub morat će prvu sljedeću domaću utakmicu odraditi bez navijača na sjevernoj tribini, na kojoj je inače smještena Torcida, njihova najjača snaga. Odluka je objavljena na web izdanju HNL-a.

Image
NOVA TRANSFER-BOMBA U PRVOJ HNL: /

Nenad Bjelica u Osijek doveo talentiranog mladog igrača Fiorentine

Image
NOVA TRANSFER-BOMBA U PRVOJ HNL: /

Nenad Bjelica u Osijek doveo talentiranog mladog igrača Fiorentine

Neprimjereno skandirali Bjelici

U posljednjem ligaškom susretu Hajduk je gostovao kod Osijeka (1-1) gdje se nisu iskazali njegovi navijači. Osim korištenja pirotehničkih sredstava navijači Hajduka su neprimjereno skandirali domaćem treneru Nenadu Bjelici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"HNK Hajduk je kažnjen kao recidivist zatvaranjem sjeverne tribine na jednoj utakmici i jedinstvenom kaznom od 30.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava i diskriminacije. Nakon utakmice tijekom davanja izjava trenera na sjevernoj tribini su se nalazili navijači Hajduka koji su gospodinu Nenadu Bjelici uzvikivali Bjelica Srbine, čakija ti ne gine…“, stoji između ostaloga u priopćenju Hrvatskog nogometnog saveza.

NK Osijek kažnjen je kao recidivist jedinstvenom kaznom od 25.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) i diskriminacije (čl. 88. DP HNS-a) domaćih navijača tijekom utakmice Osijek - Hajduk. Navijačka skupina Kohorta na istočnoj je tribini u 11. minuti zapalila jednu bljeskalicu, a u 72. minuti zapalila tri baklje i tri bljeskalice. Od 90. do 93. minute tribina Istok skandirala je: "Pajaču, cigane", navodi se u odluci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvu iduću utakmicu na Poljudu Hajduk igra 23. listopada

Prvu iduću utakmicu na Poljudu Hajduk će odigrati 23. listopada protiv Gorice. U pitanju je dvoboj 13. kola Prve HNL.

Iz istih razloga NK Osijek (upotreba pirotehnike i diskriminirajući uzvici), domaćin tog susreta, je kažnjen s 25.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo