HAJDUK DOBIO JEDNU OD NAJGORIH KAZNA U POVIJESTI: / Torcida će podivljati zbog ove zabrane, a ni u klubu neće biti bolje

Image
Foto: PIXSELL, Miranda Cikotic/PIXSELL

U obrazloženju kazne navedeno je kako je Torcida zapalila čak 96 baklji

4.12.2019.
15:07
PIXSELL, Miranda Cikotic/PIXSELL
VOYO logo

Bit će opet potresa na Poljudu... Disciplinski sudac Prve HNL Alan Klakočer kaznio je Hajduk sa 150 tisuća kuna te zatvaranjem navijačke, sjeverne, tribine Poljuda za sljedeću domaću utakmicu, onu protiv Istre. Ovo je jedna od najgorih kazna u povijesti HNL-a, ali nije baš da nije zaslužena.

U obrazloženju kazne navedeno je kako je Torcida zapalila čak 96 baklji, bacila šest topovskih udara, koristila 10 bljeskalica i tri dimne kutije, ali onaj najsporniji dio bile su baklje koje su završile u terenu, a bilo ih je čak 28.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

01.12.2019., stadion Poljud, Split - Hrvatski Telekom Prva liga, 17. kolo, HNK Hajduk - HNK Rijeka. Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL

Niz prekršaja

"Na utakmici Hajduk - Rijeka, od strane pripadnika navijačke skupine Torcida na sjevernoj tribini stadiona, počevši od 16. minute utakmice evidentirano je paljenje pirotehničkih naprava (posebno u periodima od 26. - 31. te 61. - 65. minute) pri čemu je zapaljeno sveukupno 96 baklji, 6 topovskih udara, 10 bljeskalica i 3 dimne kutije. Ukupno je 28 baklji ubačeno u ograđeni dio igrališta na atletsku stazu, a zbog stvorene dimne zavjese sudac je u 65. minuti morao prekinuti igru u trajanju od dvije i pol minute. U završnim minutama utakmice u sudačkoj nadoknadi vremena na sjevernoj tribini stadiona evidentirano je neprimjereno skandiranje. Zbog prekršaja iz članka 67. i 88. DP HNS-a i učestalog ponavljanja istih na prvenstvenim utakmicama u tekućem prvenstvu HNK Hajduk je kažnjen odigravanjem prve slijedeće prvenstvene ili kup utakmice (nakon konačnosti odluke) bez prisutnosti gledatelja na sjevernoj tribini Gradskog stadiona Poljud i novčanom kaznom u iznosu od 150.000 kuna", stoji u obrazloženju disciplinski sudac.

NK Istra 1961 mora platiti kaznu od 6.000 kuna jer su na utakmici Istra 1961-Dinamo pripadnici domaće navijačke skupine Demoni na sjevernoj tribini stadiona u 29. minuti utakmice zapalili četiri baklje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo