HAJDUK BOJKOTIRAO SASTANAK, HNS DIJELIO OBEĆANJA: /

Svakom klubu po tri i pol milijuna kuna za obnovu travnjaka

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Novac će biti iskorišten za postavljanje hibridnog travnjaka, ugradnju odgovarajuće drenaže i navodnjavanja, grijanje i prvu godinu održavanja

13.12.2017.
13:16
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

U Zagrebu je u utorak održan sastanak predstavnika Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) s predstavnicima prvoligaških klubova i gradskim dužnosnicima na temu projekta obnove travnjaka na prvoligaškim stadionima. Kako su i najavili, sastanak su bojkotirali predstavnici Hajduka i grada Splita.

HNS je trebao graditi nogometni centar na Sveticama za što je dobio i namjenska sredstva od UEFA-e. Naglo je, međutim, odustao od tog projekta, a prošli mjesec je objavio kako mu je UEFA odobrila prenamjenu novca koji bi trebao biti utrošen za obnovu travnjaka hrvatskih prvoligaša. U Hajduku i gradu Splitu su to doživjeli kao predizborni trik aktualnog predsjednika HNS-a Davora Šukera koji je projekt odlučio predstaviti deset dana prije izborne skupštine. Burno su reagirali prvi čovjek Hajduka Ivan Kos i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara i na kraju se nitko od njih nije pojavio u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
HAJDUK POMEO POD SA ŠUKEROM: /

Splićani brutalno odgovorili šefu HNS-a i bacili njegovu pozivnicu u smeće

Image
HAJDUK POMEO POD SA ŠUKEROM: /

Splićani brutalno odgovorili šefu HNS-a i bacili njegovu pozivnicu u smeće

Radovi za vrijeme SP-a

A što se tiče sastanka, HNS je priopćio da su ciljevi projekta "omogućiti kraću zimsku i dužu ljetnu stanku prvoligašima, smanjiti broj ozljeda, prilagoditi kalendar većini europskih liga, smanjiti troškove klubovima za zimske pripreme, unificirati terene na kojima se igra 1. HNL te tako omogućiti bolje uvjete nogometašima i veću draž gledateljima na stadionima i pred malim ekranima."

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Hrvatska je zbog natopljenog travnjaka u Maksimiru protiv Kosova igrala dva dana

Početak radova je predviđen za vrijeme Svjetskog prvenstva u Rusiji, a cilj je da svi tereni budu spremni do početka nove natjecateljske sezone. HNS će donirati po tri i pol milijuna kuna svakom klubu što će biti iskorišteno za postavljanje hibridnog travnjaka, ugradnju odgovarajuće drenaže i navodnjavanja, grijanje i prvu godinu održavanja. Od klubova se očekuje financiranje projektne dokumentacije, a od gradova financiranje pripremnih komunalnih radova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo