FENOMENALNO /

Gvardiol vratio City u igru! Pogledajte bombu koja je zapalila stadion

Image
Foto: Profimedia

Unatoč ranom vodstvu domaćih, City se nije dugo zadržao u zaostatku. U 33. minuti na scenu je stupio hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol

20.10.2024.
16:16
Profimedia
VOYO logo

Manchester City izbjegao je rani zaostatak zahvaljujući golu Joška Gvardiola. Građani su gostovali kod Wolverhamptona, a susret su otvorili prilično loše. Već u ranoj fazi utakmice, točnije u sedmoj minuti, Nelson Semedo je pobjegao čuvarima Cityja i poslao loptu u kazneni prostor gdje ju je spremno dočekao Jorgen Strand Larsen koji je lakoćom matirao Edersona.

Image
ZA DLAKU /

Bayer doveo do pobjede pa doživio prometnu: 'Moje vrijeme još nije došlo'

Image
ZA DLAKU /

Bayer doveo do pobjede pa doživio prometnu: 'Moje vrijeme još nije došlo'

Unatoč ranom vodstvu domaćih, City se nije dugo zadržao u zaostatku. U 33. minuti na scenu je stupio hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol. Primio je loptu na lijevoj strani, nešto izvan šesnaesterca, i nakon što ju je namjestio na desnu nogu, silovito je šutirao prema golu. Lopta je prošla pored vratara Wolverhamptona, Josea Sa, koji je usprkos maksimalnom naporu nije uspio obraniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primio je loptu na lijevoj strani, nešto izvan šesnaesterca, i nakon što ju je namjestio na desnu nogu, silovito je šutirao prema golu. Lopta je prošla pored vratara Wolverhamptona, Josea Sa, koji je usprkos maksimalnom naporu nije uspio obraniti.

Ovo je drugi Gvardiolov pogodak ove sezone. Prvi je postigao u vrlo važnom susretu protiv Newcastlea, ali na potpuno drugačiji način. U toj utakmici, hrvatski branič ušetao je u protivnički kazneni prostor, prevario svog čuvara efektnim lažnjakom i mirno poslao loptu iza leđa vratara Nicka Popea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogodak možete pogledati OVDJE.

City se uspio vratiti na vrh prvenstvene tablice zahvaljujući odlučujućem pogotku Johna Stonesa u posljednjim trenucima susreta čime su osigurali tijesnu pobjedu. Ovaj rezultat ih je odveo na dva boda prednosti ispred Liverpoola koji, međutim, još uvijek ima jednu utakmicu za odigrati, a kasnije tijekom dana će se suočiti s Chelseajem. Wolverhampton, s druge strane, ostaje u nezavidnoj situaciji s tek jednim osvojenim bodom u dosadašnjem dijelu sezone.

U drugom poluvremenu, City je pojačao pritisak, kontrolirajući posjed i pokušavajući doći do pobjedničkog pogotka, no Wolverhamptonova obrana pružala je snažan otpor. Ipak, u samoj završnici, u 95. minuti, City je konačno uspio preokrenuti rezultat. Nakon jednog udarca iz kuta, Stones je nadvisio sve u skoku i glavom poslao loptu u mrežu, donijevši svojoj momčadi tri izuzetno važna boda i veliko slavlje na gostujućem terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kuća Kardashian
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo