PRIJATELJSKE UTAKMICE /

Gundogan teško ozlijeđen, Škoti brutalno izviždali himnu Engleske

Image
Foto: Profimedia

Nabrijana atmosfera

12.9.2023.
23:13
Profimedia
VOYO logo

Reprezentacije Škotske i Engleske, te Njemačke i Francuske, odigrale su prijateljske utakmice dok su druge reprezentacije zauzete kvalifikacijskim obavezama za Europsko prvenstvo. Ipak, na tim je utakmicama bilo svega samo ne prijateljskog ozračja.

Image
SKANDALOZNO /

Prekinuta utakmica zbog pogrdnih transparenata i skandiranja prema Kosovarima

Image
SKANDALOZNO /

Prekinuta utakmica zbog pogrdnih transparenata i skandiranja prema Kosovarima

Žustra igra na dvoboju Nijemaca i Francuza rezultirala je teškom ozljedom Ilkaya Gundogana, koji je u 25. minuti utakmice morao napustiti igru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Na kraju, Elf je pobijedio Tricolore a 2-1 golovima Thomasa Mullera (4) i Leroya Sanea (87), dok je za goste zabio Antoine Griezmann (89-11m).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stari rivali

Na 150. godišnjicu najstarijeg rivalstva u svjetskom nogometu, Engleska je u prijateljskom susretu na Hampden Parku pobijedila Škotsku sa 3-1.

Škotska i Engleska su na Hampden Parku odmjerile snage 150 godina i 286 dana nakon prvog međunarodnog susreta igranog u studenom 1872. u kriket klubu West of Scotland u Glasgowu, a koji je završio remijem.

Bio je ovo 116. susret dvaju starih rivala, pri čemu 49. pobjeda Engleske, uz 41 pobjedu Škortske i 26 remija. Najveća posjećenost ikad zabilježena na jednoj nogometnoj utakmici iznosila je 149.415 gledatelja, a bio je to upravo škotsko - engleski ogled 1937. godine.

Bila je to ujedno i 600. međunarodna pobjeda engleske vrste koja je tako postala prva europska nacija koja je dosegla ovaj broj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti su poveli u 32. minuti, Kyle Walker je pucao, ali je loptu skrenuo Phil Foden i svladao golmana. Tri minute kasnije u strijelce se upisao i Jude Bellingham. Gosti su u prvom poluvremenu u potpunosti dominirali, a sve otkriva podatak kako domaćini u prvih 45 minuta nisu uputili niti jedan udarac prema vratima Aarona Ramsdalea.

Škotska se vratila u život u 67. minuti autogolom Harryja Maguirea. Robertson je ubacio, a stoper Manchester United nespretno pogodio vlastitu mrežu. Četiri minute kasnije moglo je biti 2-2, no John McGinn je iz izgledne situacije loše pucao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazna je stigla u 81. minuti. Bellingham je lijepo uposlio Harryja Kanea, a ovaj pogodio za 3-1 i pobjedu "Gordog Albiona" koji nije izgubio na Hampden Parku već 38 godina.

Brutalno reagirali

Ono što je najviše obilježilo ovaj susret je zviždanje navijača Škotske na himnu Engleske. Zaglušujuća buka, Englezi su himnu otpjevali, ali čisto reda radi.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo