Nije šala! Hrvatska ide po naslov prvaka Europe u nogometu!

Izbornik hrvatske nogometne U17 reprezentacije Ivan Gudelj progovorio je u razgovoru za Uefa.com o ambicijama uoči Europskog prvenstva koje se igra u Slovačkoj od 5. do 17. svibnja...

29.4.2013.
8:57
VOYO logo

Podsjetimo, naši mladići izborili su samu završnicu osvajanjem prvog mjesta u vrlo teškoj skupini Elitne faze natjecanja kada su završili ispred jakih reprezentacija Francuske, Španjolske i Belgije.

I na EP-u ih čeka izrazito težak posao - svrstani su u skupinu B, s Italijom, Rusijom i Ukrajinom. U polufinale će se plasirati dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine, a svoju važnost ima i treće mjesto jer šest selekcija s ovog EP-a ide na Svjetsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U kvalifikacijskoj rundi nismo imali lagan posao. Igrali smo protiv Turske, Izraela i Kazahstana i sve ih pobijedili. Ali pravi je test došao u elitnoj rundi kvalifikacija gdje smo igrali protiv vrhunskih momčadi poput Francuske i Španjolske, a čak i Belgija je odlična momčad. Pred našim smo navijačima pobijedili i Francusku i Španjolsku i osigurali mjesto na završnom turniru nakon dvije utakmice. Tamo smo pokazali našu kvalitetu i bila je to potvrda toga da ova momčad može učiniti puno", rekao je Gudelj.

O ciljevima uoči EP-a hrvatski stručnjak kaže:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sada imamo dva cilja ispred nas. Prvi je kvalificirati se za Svjetsko prvenstvo i to znači da moramo biti među šest momčadi na Europskom prvenstvu. Drugi je cilj kvalificirati se za polufinale. Ako to uspijemo, sve je moguće u nokaut-fazi".

Gudelj je upitan znači li to i da vjeruje kako hrvatska reprezentacija može do naslova?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tko zna? Ponavljam, imamo dva cilja, ali ako uspijemo proći skupinu, vjerujem da je sve moguće. Samo znam da imamo sjajnu momčad, izvrsne igrače koji mogu puno. I bit će jako motivirani jer je to za njih velika stvar. Svjesni su da su među najboljim momčadima u Europi".

Na kraju je Gudelj upitan dijeli li mišljenje brojnih promatrača koji kažu da je ovo najbolja generacija hrvatskih nogometaša u posljednjih 20 godina?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da dijelim. Ovo je jedna sjajna generacija s puno talenata koji su već pronašli mjesto u prvim momčadima svojih klubova. Nemojte me krivo shvatiti: mi uvijek imamo izvrsne igrače i kvalitetne momčadi. Na primjer, samo nekoliko igrača seniorske reprezentacije nije prošlo kroz omladinske selekcije, ali ova momčad može učiniti puno i nadam se da će to dokazati u Slovačkoj. U ovoj sam ulozi 16 godina i mislim da su ovi dečki vrhunska klasa. Imamo ovdje punu momčad, nemamo ozljeda i nadam se da će tako ostati, da imamo priliku pokazati koliko smo jaki".

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo