Mišković vodi igru? / Gubi li Davor Šuker podršku u HNS-u? 'Karte su sada drukčije promiješane'

Herak je zadužen za marketing i sponzorstva, odnosno jednostavnije - to je sektor gdje je novac. Pa je predsjedniku pokušao objasniti novi način djelovanja, što se Šukeru nije svidjelo

22.2.2018.
19:19
VOYO logo

Povišeni tonovi u Nogometnom savezu nakon što se Davor Šuker navodno vratio iz SAD-a i u kući gdje je naviknuo da je njegova zadnja, shvatio da mu ovlasti slabe. Pa se verbalno sukobio s glavnim menadžerom Ivanom Herakom, koji za RTL kaže: "Šukeru je trebalo objasniti da su karte sada drukčije promiješane".

Prije samo nekoliko mjeseci padali su poljupci, ali ljubavi je sve manje. U HNS je ušla nova struja - Marijan Kustić, zadužen za infrastrukturu i Ivan Herak zadužen za marketing. Kao da se stvara mini oporba unutar saveza jer je na jednom od posljednjih sastanaka Heraka i Šukera navodno bilo žestoko, na rubu fizičkog obračuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo je neko razmimoilaženje u marketingu. Normalno, jer je nova sistematizacija donesena. Malo su se karte drugačije, na drugi način podijelile i trebalo je sjesti, razgovarati. Mislim da je predsjednik shvatio da se neke stvari sad drugačije rade", kazao nam je u telefonskom razgovoru Ivan Herak, glavni menadžer HNS-a.

U toj raspodjeli karata, Šuker sada za istim stolom ima Vrbanovića, Kustića i Heraka. Herak je zadužen za marketing i sponzorstva, odnosno jednostavnije - to je sektor gdje je novac. Pa je predsjedniku pokušao objasniti novi način djelovanja, što se Šukeru nije svidjelo. Ali iz Saveza demantiraju da je bilo fizičkog sukoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prijedlog Heraka je bio jedan, predsjednika je bio drugi, ali čisto malo povišenih tonova je bilo, ali nikakvog ono što je najbitnije, niti fizičkog niti bilo kakvih lupanja šakom o stol", kazao nam je Marijan Kustić, direktor natjecanja i infrastrukture.

Iako, čini se da Šuker ima sve manje ovlasti u Savezu. Jer on sam je inzistirao i dogovarao da reprezentacija u lipnju igra prijateljsku utakmicu protiv Obale Bjelokosti. Ali u Savezu su dogovorili drukčije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik je predlagao svoje, bilo je više reprezentacija, ne samo Obala Bjelokosti, ali dogovoren je Senegal i to je danas potvrđeno na Izvršnom odboru", rekao nam je Kustić.

Kako to funkcionira kada je marketing u igri i kada se dijeli novac, zna Ivan Brleković, bivši dopredsjednik Saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovdje se radi o nekakvih 200-250 milijuna kuna godišnje u blagajni Aaveza, a uz malo bolji marketing i malo bolji pristup, taj se iznos može povećati na 500, 600, čak i 700 milijuna kuna. I naravno da su interesi ogromni", ističe Ivan Brleković, bivši dopredsjednik HNS-a.

Ogromni interesi, brojni zainteresirani, a ne treba zaboraviti da sve to iz prikrajka prati i Damir Mišković. Tihi dopredsjednik Saveza s velikom bazom skupštinara iza svojih leđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opširnije o Šukerovoj poziciji u javljanju Borisa Jovičića.

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo