Guardiola s nekoliko recenica izazvao bijes u Madridu

Pep Guardiola, Katalonac, trener muenchenskog Bayerna, u petak je pruzio potporu pristasama katalonske neovisnosti koji su se dan ranije bili okupili u Barceloni i, kao i oni, zatrazio referendum.

13.9.2014.
9:52
VOYO logo

"Vidio sam snimke. Bilo je fantasticno. To se dogada trecu godinu zaredom", rekao je Guardiola na tiskovnoj konferenciji uoci utakmice sa Stuttgartom.

"Samo zelimo glasovati. Ne znam zasto to ne bi bilo moguce. To je vrhunac demokracije", dodao je, odusevljen sto je "gotovo dva milijuna ljudi" izaslo na ulicu trazeci organiziranje referenduma o neovisnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam sto ce biti, ali zelimo glasovati, to je sve", istaknuo je. "Nadam se da ce se to dogoditi 9. studenoga", na dan koji je odredila katalonska vlada, premda Madrid ne zeli taj referendum.

//www.youtube.com/embed/kh6HLm4HDPI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spanjolska vlada je ocijenila da je u cetvrtak na skupu potpore referendumu u Barceloni sudjelovalo 470.000 do 520.000 ljudi, sto je puno manje od procjene gradskih vlasti koje govore o 1,8 milijuna.

Guardiola se i prije, dok je bio igrac i trener Barcelone, ocitovao za neovisnost Katalonije. Nakon dolaska u Muenchen, pocetkom lipnja u Berlinu je sa stotinjak svojih sugradana prosvjedovao trazeci pravo glasovanja o odcjepljenju te pokrajine od Spanjolske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike