MAN CITY - PSG 2:0: / Moćni City dotukao PSG i izborio svoje prvo finale LP - Katastofalan rasplet za Parižane

Image
Foto: Profimedia

Man City izborio prvo finale LP

4.5.2021.
22:54
Profimedia
VOYO logo

Polufinale Lige prvaka

Manchester City - PSG 2:0 (2:1 prva utakmica)

MANCHESTER CITY: Ederson - Walker, Stones, Dias, Zinčenko - B. Silva, Fernandinho, Gündogan - Mahrez, De Bruyne, Foden

PARIS SG: Navas - Florenzi, Marquinhos, Kimpembe, Diallo - Herrera, Paredes - Di Maria, Verratti, Neymar - Icardi

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Nogometaši Manchester Cityja prvi su finalisti ovosezonske Lige prvaka, oni su u današnjem uzvratnom polufinalnom dvoboju na svom terenu svladali Paris SG s 2:0 (1:0) te tako potvrdili 2:1 pobjedu iz prvog susreta igranog u Parizu prije šest dana. Oba pogotka za City postigao je Mahrez (11, 63).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mahrez junak Cityja

Alžirski reprezentativac doveo je svoju momčad u vodstvo u 11. minuti nakon što je najbolje reagirao na odbijenu loptu nakon udarca De Bruynea, a na 2:0 je povisio u 63. minuti nakon prizemnog ubacivanja Fodena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susret u Manchesteru odigran je po nevjerojatnim vremenskim uvjetima za ovo doba godine, nogometaše je na Etihadu gotovo tijekom čitavog susreta ometala kiša, odnosno tuča je pala i kreirala loše uvjete za obje momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građani čekaju boljeg iz ogleda Chelsea i Real Madrida

Manchester City tako će po prvi put u svojoj povijesti zaigrati u finalu Lige prvaka (Guardiola iz petog pokušaja s Građanima došao do finala elitnog klupskog nogometnog natjecanja, a suparnik će mu 29. svibnja u Istanbulu biti bolji iz drugog polufinala u kojemu se sastaju Chelsea i Real Madrid. Prvi dvoboj tih suparnika prošloga tjedna u Madridu okončan je rezultatom 1-1, a uzvrat je na Stamford Bridgeu u srijedu.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

LOPATAJ, SAMO LOPATAJ: Tuča iznenadila večerašnje aktere - uvjeti su loši

Image

LOPATAJ, SAMO LOPATAJ: Tuča iznenadila večerašnje aktere - uvjeti su loši

Paris SG, pak, nije upio ponoviti prošlosezonski uspjeh kada je stigao do finala Lige prvaka u kojemu je izgubio od Bayerna.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

92' - GOTOVA JE UTAKMICA.

90' - Igrat će se još dvije minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

87' - Novi grubi start na utakmici. Kimpembe je sada pokosio Gabriela Jesusa i opravdano je dobio žuti od Kuijpersa. Malo je do isteka 90 minuta.

85' - Phil Foden izlazi, a umjesto njega ulazi Sergio Aguero, najbolji strijelac Cityja u povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

78' - City i dalje napada, trese se okvir gola. Foden je sad pogodio stativu. Sijeva sa svih strana pred golom PSG-a.

71' - VAR pregled je potvrdio da je Angel Di Maria zaslužio crveni karton. Raspad sistema PSG-a na Etihadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

69' - Katastrofalan rasplet za PSG. Sada je pocrvenio Angel Di Maria koji je potpuno izgubio živce. On je izvan linija terena uoči jednog izvođenja auta, čini se, nagazio Fernandinha na nogu, Parižani su na koljenima.

63' - GOOOL: Mahrez zabio za 2:0, odnosno ukupnih 4:1 za Građane. OVDJE pogledajte fenomenalnu akciju Cityja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

56' - Kakva prilika za PSG, ali Neymar je bio škrt i sve je propalo za PSG. Di Maria se izborio za loptu i stvorio kontru koju je Brazilac odlučio sam riješiti ali nije uspio.

55' - Ubacuje Neymar, oštro, ali ništa od toga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

55' - Neymar je pokušao pucati s nekih 9 metara, ali odlazi to u korner.

51' - I dalje pada kiša u Manchesteru, ali travnjak izgleda bolje. Osoblje zaduženo za održavanje travnjaka na Etihadu napravila je odličan posao u 15 minuta pauze te su raščistili praktički cijeli teren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

49' - Evo sad pokušaja Man Cityja. Angel Di Maria je pucao iz daljine, ali mu je šut blokiran od strane granitne i guste obrane Građana.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

48' - GOTOVO JE PRVO POLUVRIJEME. Man City ima ogromnih ukupnih 3:1. PSG-u u drugom dijelu trebat će pravo čudo, ako misle preokrenuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' - Igrat će se još 3 minute u prvom dijelu.

44' - Korner za PSG. Alessandro Florenzi je pokušao podvaliti jednu loptu koju su pročitali Englezi i izbili u korner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

39' - Prekršaj Građana, lopta za PSG. Ilkay Gundogan je napravio faul, srušio je protivnika, a Bjorn Kuipers je svirao faul i odmah mu daje do znanja da neće tolerirati takvo ponašanje i da mora pripaziti, ako ne misli dobiti žuti ili čak crveni, ovisno u prekršaju, jačini istog...

32' - PSG je sad odlično kombinirao, ali nisu se uspjeli dogovoriti tko će zapucati. Di Marija je pustio kroz noge, a Neymar se nije tome nadao i odlazi prilika u nepovrat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

30' - Uhh, otvorilo se malo prostora za Bruynea koji je dalekometnim udarcem pokušao ugroziti Navasa, ali odlazi to pored gola.

29' - Parižani su se nakon mini pritiska ispuhali te je City preuzeo inicijativu i sad ima loptu u posjedu. Za razliku od prve utakmice Guardiolina momčad igra odlično od prve minute.

20' - Igra je zaustavljena, Presnel Kimpembe se ozlijedio, liječnička služba ulazi na teren.

19' - Uzvraćaju Građani. Šut iz daljine je uputio Angel Di Maria i činilo se da će ući, ali je lopta prošla jako blizu desne stative. Golman je imao sreće ovaj put, napad je za PSG.

17' - Trese se greda, primaju se Parižani sad za glavu, mogli su zabiti za 1:1. Marquinhos je ispratio centaršut unutar peterca, ali njegov udarac glavom je završio na prečki.

11' - GOOOL - Građani zabijaju za 1:0. Riyad Mahrez je naletio na loptu unutar kaznenog prostora i svladao golmana niskim udarcem po sredini gola za veliko slavlje svoje momčadi, a prvotno je golman ispucao tako dobro da je odmah uposlio svog suigrača u napadu. Brzi protunapad s kojim su se riješili i pritiska, sad imaju ogromnu prednost od ukupnih 3:1. OVDJE pogledajte taj gol.

8' - Ipak nema penala. Au, Parižani ne vjeruju što je sad dosuđeno, zašto je odluka promijenjena... Igrači momčadi PSG su zaprepašteni što je sudac promijenio mišljenje nakon što je konzultirao VAR.

Image
Image

Match referee Bjorn Kuipers consults the VAR pitch side monitor for a penalty decision which he doesnt award during the UEFA Champions League Semi Final second leg at the Etihad Stadium, Manchester. Picture date: Tuesday May 4, 2021.,Image: 609256768, License: Rights-managed, Restrictions: Editorial use only, no commercial use without prior consent from rights holder., Model Release: no, Credit line: Profimedia

8' - Igrači momčadi PSG su prestali slaviti, VAR će donijeti konačnu odluku.

7' - Penal za PSG, sudi Kuipers. Oleksandr Zinchenko je igrao ramenom, PSG ima priliku povesti vrlo rano.

1' - Počela je utakmica. PSG ima prvi napad. Etihad je prekriven tučom, jako su teški uvjeti.

20.00 - Stigli su sastavi za večerašnji epski okršaj na Etihadu. Najvažnija je vijest da PSG kreće bez svog ponajboljeg igrača Kyliana Mbappea koji očito i dalje osjeća posljedice ozljede lista. U vrhu će napada od prve minute zaigrati opasni golgeter Mauro Icardi. U odnosu na utakmicu u Parizu, danas je od prve minute na lijevom krilu priliku dobio Diallo umjesto Bakkera te Herrera koji je zamijenio Gueyea koji je u prošloj dobio crveni. Pap Guardiola je također napravio izmjenu na lijevom beku u svojoj formaciji. Od prve minute zaigrat će Zinchenko nakon čijeg je ulaska City okrenuo prvu utakmicu i pobijedio. Ferdinandinho je zamijenio Rodrija. Sve u svemu, Parižani moraju napati odmah.


PSG i Manchester City večeras igraju uzvratnu utakmicu polufinala Lige prvaka. Parižani u Manchester stižu sa zaostatkom od 2:1 iz prve utakmice i ovo je za njih definitivno najvažnija utakmica sezone.

Posebno će izazovna ova utakmica biti za PSG kojem će vjerojatno nedostajati Mbappe koji je pod upitnikom zbog ozljede lista. Sigurno za PSG neće nastupiti Gueye koji je u proteklom susretu dobio crveni karton zbog divljačkog starta na Bernardu Silvi.

Ne samo da su u teškoj situaciji i da će vjerojatno večeras ispasti iz Europe jer su svi omjeri naklonjeni Cityju, već im i osvajanje francuskog prvenstva visi o niti jer su tri kola prije kraja na drugom mjestu s bodom manje od vodećeg Lillea.

"Moramo pronaći ravnotežu između posjeda i kontranapada, spremni smo podnijeti pritisak u nekim dijelovima susreta. Moramo biti ubojiti, agresivni i moramo igrati kroz cijelih 90 minuta. Dva gola su nam potrebna za finale, to ćemo pokušati ostvariti", rekao je uoči susreta trener PSG-a Mauricio Pochettino pa dodao:

"U posljednja četiri mjeseca pokušavamo ugraditi svoju filozofiju. Dug je to proces, ali pobijedili smo Bayern i Barcelonu. Ovdje smo jer to zaslužujemo, kao i City. Nakon svjetskog prvenstva je ovo najprestižnije nogometno natjecanje. Velik je izazov osvojiti ga, bilo bi to sjajno. Igrači znaju što bi to značilo, osvojiti LP s Parizom. Moramo vjerovati u sebe i prihvatiti ovaj izazov", zaključio je trener PSG-a.

Guardiola na rubu ostvarenja sna

S druge strane, Manchester City ima dosta komfornu situaciju. U Francuskoj su odradili golem posao, a sad na domaćem terenu moraju završiti priču. Guardiola ima na raspolaganju sve igrače osim Erica Garcije, a s kadrom koji ima ne bi mu to smio biti prevelik problem.

Guardiola ima veliku priliku ostvariti svoj san i donijeti prvi naslov prvaka Europe Manchester Cityju.

"Privilegirani smo što smo ovdje, što živimo ovu situaciju i što ćemo pokušati doći do finala. Za većinu u klubu je ovo prvi put da igramo polufinale. Odigrat ćemo dobro, ono što moramo činiti jest pobijediti pa ćemo vidjeti. Ulazimo u dobrom momentu, dečkima sam kazao da ne razmišljaju previše kako bi pobijedili."

"Pričali smo o tome što moramo učiniti. Nisam kazao ni riječ o protivniku jer znam da mogu promijeniti sve, trener im je tako pametan. Ne znam što će učiniti pa ćemo se fokusirati na našu igru, imamo normalnu želju za plasmanom u finale jer tamo nikad nismo bili", naglasio je Guardiola.

Drugu polufinalnu utakmicu Lige prvaka između Manchester Cityja i PSG-a moći ćete pratiti uživo od 21 sat na portalu Net.hr.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo