Pomoć za sve /

Guardian tvrdi: Abramovičev novac od Chelsea neće ići samo ukrajinskim već i ruskim žrtvama rata?

Image
Foto: EXPA/PIXSELL

Guardian navodi kako će ta golema financijska sredstva biti usmjerena na pomoć svim žrtvama rata u Ukrajini odnosno ne samo Ukrajincima već i Rusima

3.3.2022.
19:39
EXPA/PIXSELL
VOYO logo

Svijetom je u srijedu odjeknula vijest da Roman Abramovič prodaje Chelsea za tri milijarde funti te da će novac dati zakladi ukrajinskoj zakladi za ratne žrtve u Ukrajini.

"Kao što sam prije istaknuo, uvijek sam imao najbolje interese kluba pri srcu. Uzevši u obzir trenutnu situaciju, odlučio sam prodati klub s obzirom na to da smatram da je to u najboljem interesu kluba, navijača, zaposlenika i sponzora," rekao je Abramovič u službenom priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prodaja kluba neće biti brza, ali će pratiti proces. Neću tražiti isplaćivanje bilo kakvih posudbi novca. Ovo za mene nikad nije bilo zbog biznisa ili novca, već čista strast prema klubu i nogometu", stoji u nastavku njegovog obraćanja javnosti. 

Image
Ruski oligarh /

Kraj velike ere u Chelseaju: Abramovič prodaje klub, a sav novac donirati će Ukrajini!

Image
Ruski oligarh /

Kraj velike ere u Chelseaju: Abramovič prodaje klub, a sav novac donirati će Ukrajini!

Tražio uspostavljanje humanitarne organizacije

Abramovič je poznat kao jedan od ruskih oligarha, stoga je izuzetno iznenađujuća odluka da će sav novac od prodaje poslati upravo ukrajinskim žrtvama ruske invazije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Objasnio sam svome timu da uspostave dobrotvornu organizaciju gdje će svi prihodi od prodaje biti uplaćeni. Organizacija će biti za dobrobit svih žrtava rata u Ukrajini. Ovo uključuje bitne novce za hitnu pomoć svim žrtvama, kao i podršci dugotrajnog oporavka", istaknuo je Abramovič.

Upravo zbog posljednjeg dijela Abramovičevog obraćanja javnosti, Guardian navodi kako će ta golema financijska sredstva biti usmjerena na pomoć svim žrtvama rata u Ukrajini odnosno ne samo Ukrajincima već i Rusima.

Novac za sve žrtve rata

"Tko će imati korist od tog novca? Jasno je da je Abramovič, koji nije osudio rusku invaziju, rekao kako će novac ići svim žrtvama rata. Vjerujemo da to znači da neće ići samo Ukrajincima već da zemlja podrijetla neće biti bitna. Drugim riječima, postoji mogućnost da novac ide i obiteljima ruskih vojnika koji su stradali tijekom rata", piše ugledni britanski list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roman Abramovič trenutno posjeduje rusku, izraelsku i portugalsku putovnicu te više nije u Engleskoj. On je Chelsea kupio u ljeto 2003. godine, a tijekom gotovo dva desetljeća londonski klub je dva puta osvajao Ligu prvaka, pet engleskih prvenstava i FA kupova, dvije Europa lige i tri puta Liga kup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo