GUARDIAN RAZVALIO LOVRENA: / 'On nije vrhunski branič. Je li ikad odigrao ovako loše u Premier ligi?!'

Ugledni britanski Guardian posvetio je u svojem web izdanju tekst o umijeću (ne)obrane od strane Liverpoola u kojem je posebna pozornost posvećena kritiziranom Dejanu Lovrenu.

27.10.2017.
14:43
VOYO logo

Novinar Barney Ronay u svojoj kolumni piše kako, osvrčući se na uvjerljivu pobjedu Tottenhama nad Liverpoolom 4-1 na Wembleyju protekle nedjelje, "najnormalnija stvar bila bi pričati o golgeterskoj nemilosrdnosti Harryja Kanea, brutalnoj brzini kontranapada Tottenhama i trkačkim sposobnostima Son-Heung-mina". No, stvari ipak nisu tako jednostavne kad je riječ o spomenutoj utakmici...

JURGEN KLOPP STAO IZA DEJANA LOVRENA I MIGNOLETA: ‘Nikada ih ne bih iznevjerio, ali moraju se sabrati’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dejan Lovren potpuno je obilježen u toj utakmici. To nije vidljivo samo na društvenim mrežama i u izvještajima, nego i od strane vlastitog menadžera koji mu je na okrutan način poručio da bi više dao od sebe samo da je besciljno lutao oko Wembleyja u tenisicama. Da ne bude nesporazuma, Lovren je protiv Tottenhama odigrao katastrofalnih pola sata susreta. Kao da je Hrvat zaboravio da u stvari igra nogometnu utakmicu, pokušavao se naći na travnjaku", piše u kolumni Ronay i nastavlja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Točno kad i zašto je Lovren odigrao tako lošu utakmicu? Lovren je došao na Wembley odigravši 314 minuta bez da je primio gol za klub i reprezentaciju. Nije bilo moguće nevidjeti i osjetiti kako Lovren nije u utakmici u kojoj je demonstrirao nemoć u obrani. Lovren nije samo izgubio Kanea u susretu, nego se čini kako je izgubio čitav koncept što treba raditi u utakmici. U tom fatalnom trenutku Lovren je pomislio kako 'može letjeti'. Da, bila je to pogrešna odluka koja je obilježila Hrvata. Lopta je od strane Huga Llorisa bila bačena naprijed u paraboli, Lovren je zaplivao ispod lopte koja ga je preskočila i pao je gol. Trenutak kasnije opet pogreška. Činilo se kao Deja Vu. Lovren je, po izlasku s terena, samo prošao pokraj Kloppa i sjeo tri reda iza njega, izgledajući iznenađen odlukom svog trenera. Mi se pitamo: Je li ikad bilo lošije prezentacije Lovrena u Premier ligi?", ističe se u tekstu i zaključuje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Lovren se osjeća izolirano u Liverpoolu od dana kad je došao u klub, igrajući često ispred veznjaka što iza njega ostavlja široku nebranjenu površinu s kojom bi i vrhunski centralni branič imao ozbiljnih problema. A Lovren vrhunski centralni branič - nije!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo