Gospodo iz UEFA-e, pa jeste li vi normalni?

Krvave scene u Italiji obilježile su posljednje kolo natjecanja po skupinama najelitnijeg europskog nogometnog natjecanja Lige prvaka. Ovo se ne događa prvi put, a UEFA ponovno šuti!

12.12.2013.
11:31
VOYO logo

Rasizam, paljenje pirotehničkih sredstava, nacionalizam, tučnjave na tribinama okarakterizirani su kao najgori neprijatelji današnjeg nogometa u Europi. Da, to je velik problem i treba ga iskorijeniti.

Svjedoci smo da zbog spomenutih problema hrvatski predstavnici u Europi, najčešće Dinamo i Hajduk, redovito bivaju kažnjeni, novčano i utakmicama bez gledatelja, a UEFA je najavila da bi već sljedeći incident hrvatskih navijača za Modre i Bijele mogao značiti i zbogom Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svatko iole normalan podržat će UEFA-in prijedlog, jer u konačnici to je, čini se, jedini način da se iskorijeni nasilje na nogometnim terenima. No, što je s incidentima koji se događaju izvan stadiona?

Po tko zna koji put u Italiji su se dogodili stravični incidenti. U posljednjem kolu Lige prvaka u Milanu dvojica navijača Ajaxa izbodena su nožem, a jedan od njih, koji je zadobio nekoliko ubodnih rana u trbuh, nalazi se u kritičnom stanju. Incidenti su se dogodili nakon utakmice. No, to nije sve! Mirno nije bilo ni u Napulju, gdje su domaći navijači ranili dvojicu pristaša engleskog Arsenala, koji je gostovao kod Napolija. Srećom, nijedan nije teško ozlijeđen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Italiji se ovo počelo događati prečesto. Uoči ili nakon svake domaće utakmice talijanskih momčadi u europskim natjecanjima, redovito stižu vijesti o ozlijeđenim navijačima gostujuće momčadi. UEFA na to reagira zabranom gledatelja na tribinama ili novčanom kaznom, isto kao i na korištenje pirotehničkih sredstava na stadionu.

No, pobogu, ovdje se radi o pokušaju ubojstva. Čelnici krovne europske nogometne organizacije i dalje šute. Gospodo iz UEFA-e, pa jeste li vi normalni? Izbacite više te divljake iz Europe, bez obzira odakle dolaze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo