RIJEKA - Dukagjini 6-1 / Goropadni Riječani rekordno do 3. pretkola Konferencijske lige

Image

Riječani razvalili kosovskog predstavnika na Rujevici

3.8.2023.
22:37
VOYO logo

Nogometaši Rijeke izborili su danas navečer plasman u 3. kolo kvalifikacija za Konferencijsku ligu pobijedivši kosovski Dukagjini s 6-1 (3-1) u uzvratnom dvoboju odigranom na Rujevici, te je ukupan rezultat dvije utakmice 7-1 za hrvatsku momčad.

Pašalić i Ivanović najbolji

Vodeći pogodak za Riječane postigao je Marco Pašalić u 27. minuti. Prednost je u 39. minuti udvostručio Franjo Ivanović. Gosti su smanjili na 2-1 u 42. minuti, a strijelac je bio Iljasa Zulfiji. Svojim drugim pogotkom, nakon sjajne solo akcije, Franjo Ivanović je u trećoj minuti sučevog dodatka na kraju prvog dijela ponovno donio Riječanima prednost od dva pogotka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DOMINANTNO /

Osijek ponovno pobijedio ZTE i odjurio u 3. pretkolo Konferencijske lige

Image
DOMINANTNO /

Osijek ponovno pobijedio ZTE i odjurio u 3. pretkolo Konferencijske lige

Dvadesetak minuta trebalo je momčadi Sergeja Jakirovića da se razmaše i počne ozbiljno, u valovima ugrožavati vrata gostiju s Kosova.  U 16. minuti je Toni Fruk preciznim udarcem s dvadesetak metara natjerao gostujućeg vratara Kenana Haxhihamzu na prvu intervenciju.

Marco Pašalić je svoj gromovit udarac prvi put okušao u 20. minuti, ali je lopta prošla uz vratnicu. U 26. minuti je iz još veće udaljenosti natjerao Haxhihamzu na novu obranu, a nakon udarca iz kuta Rijeka je povela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lopta je odbijena na 12-13 metara od vrata, natrčao je Pašalić i ljevicom ju neobranjivo poslao pod gredu.

Taj je pogodak bio okidač za napade domaće momčadi i opasne situacije pred vratima Dukagjinija, koje su se nizale jedna za drugom. Tako je Lindon Selahi u 30. minuti ubacio pred vrata, ali je Franjo Ivanović, koji je dobio prednost pred Obregonom, promašio loptu. Dvije minute poslije Selahi je okušao svoj udarac, ali je lopta prohujala pokraj vratnice. U 33. minuti Haxhihamza je obranio udarac Ivanovića iz kaznenog prostora, a potom i pokušaj Selahija koji je bio prvi na odbijenoj lopti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slična situacija je bila u 37. minuti. Prvi udarac uputio je Niko Janković, a gostujući čuvar mreže je kratko odbio loptu na kojoj je prvi bio Ivanović. No, 19-godišnji napadač u odličnoj situaciji nije bio precizan. Dvije minute poslije Pašalić je pucao glavom nakon ubačaja Jankovića, ali je lopta odsjela na gredi. No, u nastavku akcije završila je u mreži.

Haxhihamzi na streljani

Janković je ponovno bio u ulozi asistenta. Odličnom loptom je pronašao Ivanovića koji se sjurio sam prema vrataru Haxhihamzi i hladnokrvno ga svladao za 2-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su djelovali prilično bezazleno, nogometaši Dukagjinija su u 42. minuti odigrali kontranapad koji je rezultirao pogotkom. Loptu je na desnom boku dobio najopasniji gostujući napadač Iljasa Zulfiji. Došao je do 17-18 metara, kad je odlučio pucati. Uz njega su bili Goda i Banda koji su pokušali blokirati udarac. Bandu je lopta pogodila u stopalo, promijenila putanju i u visokom luku, preko Nediljka Labrovića, završila od grede u mreži.

Franjo Ivanović je vrlo dobru predstavu okrunio još jednim pogotkom u prvom poluvremenu. Primio je loptu izvan kaznenog prostora, gdje se driblingom oslobodio prvog čuvara, a potom naišao na drugog i također ga izbacio iz ravnoteže. Kad je pred njim ostao još samo vratar Haxhihamza, Ivanović je lijevom nogom pogodio donji lijevi kut gostujućeg gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S onih 1-0 iz Prištine i ukupnih 4-1, već je na poluvremenu bilo jasno da će Rijeka nastaviti svoj europski put. No, to nije zadovoljilo trenera Jakirovića i njegove igrače koji su najavili iskupljenje za lošije izdanje u prvenstvenom srazu s Hajdukom. I upravo to su i podarili svojim navijačima kojih se okupilo gotovo sedam tisuća.

Riječani su nastavili napadati, a plod njihove agresivnosti bila su još dva, a možda i tri pogotka. Naime, u 59. minuti je odlično ubacio Marco Pašalić s desne strane, a na suprotnoj vratnici najviši je u skoku bio Francuz Nais Djouahra i glavom poslao loptu prema golu. Vratar Haxhihamza je učinio sve kako bi spriječio pogodak. Kako na ovoj utakmici nije bilo ni gol-tehnologije, ni pomoći VAR-a, a sjevernoirski sudački trojac nije reagirao, pogotka nije bilo. No, dojam je s televizijske snimke da je lopta prešla punim obujmom preko gol-crte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoti nastup Riječana

No, u 64. minuti nikakve dileme nije bilo. Na novi dobar ubačaj Pašalića gostujući vratar je loptu odbio, ali je prvi na njoj bio Bruno Goda i glavom ju poslao u mrežu.

I Nais Djouahra se u 81. minuti upisao u strijelce. Najveći dio posla obavio je Franjo Ivanović, a Djouahri je ostalo samo pogoditi nebranjenu mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoti nastup Riječana u europskim natjecanjima začinio je Franjo Ivanović svojim "hat-trickom" u drugoj minuti sučevog dodatka, kad je na asistenciju Adriana Libera postigao svoj treći, a šesti riječki pogodak na ovoj utakmici. Prigodno, time je Rijeka došla do najuvjerljivije pobjede u europskim nastupima i prvi put u međunarodnim natjecanjima postigla šest pogodaka na jednoj utakmici.

Dvoboj na Rujevici pratilo je 6827 gledatelja, a sudio je Jamie Robinson iz Sjeverne Irske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 1-0 Marco Pašalić (27), 2-0 Franjo Ivanović (39), 2-1 Iljasa Zulfiji (42), 3-1 Franjo Ivanović (45+3), 4-1 Bruno Goda (64), 5-1 Nais Djouahra (81), 6-1 Franjo Ivanović (90+2)

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo