Rijeka dva, Istra nula / Gorgon načeo Istru, Murić je dokrajčio prvijencem u derbiju za Učku

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Rijeka je na Rujevici na startu 23. kola HT Premijer lige s 2:0 svladala susjede iz Pule

1.3.2019.
20:07
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Nije to bila utakmica u kojoj se umiralo od ljepote i želje za nadigravanjem. Ozljedama “osakaćeni” Riječani tražili su samo nova tri boda po što manju cijenu “zamora preostalog materijala”, no ispunjen je, nažalost, samo prvi cilj – pobjeda. Trobod je plaćen skupo, preskupo, i treneru Bišćanu ostaje glavobolja kako pokrpati momčad za iduću utakmicu – derbi protiv Dinama u Maksimiru 10. ožujka.

Naime, već u 12. minuti ponovno se ozlijedio tek prizdravljeni Punčec kojega je zamijenio Velkovski, a i on nije imao previše sreće – u jednom trenutku nezgodno je pao na ruku pa se do kraja utakmice mučio s povezom na ruci… U 50. minuti teren je napustio i Alexander Gorgon, strijelac dotad jedinoga gola na utakmici u 43. minuti kada je Murić odlično izveo korner za Bijele i u “trepavicu” pogodio Gorgona u petercu gostiju, čini se, također zbog ozljede. Stoga je i razumljivo da su na mahove domaći igrali po onoj “čuvaj loptu i čekaj kraj utakmice”…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od junaka pobjede svakako je i vratar Simon Sluga koji je u nekoliko navrata tijekom utakmice maestralno spasio svoja vrata i svoju momčad od prijetnji igrača u žutim dresovima. Ponajbolju intervenciju imao je u 44. minuti kada je Obeng ostao sam pred golom Rijeke, ali je Sluga sjajnom reakcijom, izlaskom s vratiju i “zatvaranjem kuta” spasio svoju mrežu.

Ipak, iako je Rijeka većim dijelom drugoga poluvremena prepustila terensku inicijativu gostima, pobjedu je zapečatio Robert Murić svojim prvijencem u bijelome dresu i to u sudačkoj nadoknadi vremena! Murić je poentirao preciznim udarcem s 12-ak metara nakon lijepog dodavanja Halilovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka - Istra 1961 2:0 (1:0)

Golovi: Gorgon 43, Murić 90+2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka: Sluga – Kvržić, Župarić, Punčec (Velkovski, 12.), Mamić – Pavičić, Lončar – Murić, Gorgon (Halilović, 50), Acosty (Bušnja, 73) – Puljić

Istra 1961: Čondrić – Grujević, Rimane, Bosančić, Pavić, Stefan Lončar, Gomes (od 46’ N’Di), Sane, Obeng, Maicon, Perić-Komšić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo