Sjećanje i Barcelone / Godina dana bez ovozemaljske nogometne magije Johana Cruyffa: poštanska marka u počast velikanu

Image
Foto: FCBarcelona.com

Svjetska nogometna javnost prije godinu dana ostala je zatečena viješću o smrti Johana Cruyffa, legendarnog umjetnika i filozofa nogometne igre

24.3.2017.
16:45
FCBarcelona.com
VOYO logo

Veliki nogometaš i trener Ajaxa i Barcelone, koji je preminuo lanjskog 24. ožujka u 69. godini života od raka, dobio je specijalno izdanje poštanske marke, donosi 24ur.com.

Iako je od njegova smrti prošla točno godina dana, Johan Cruyff i dalje živi u mislima nogometnih zaljubljenika. Nizozemska ikona imala je nevjerojatno golem utjecaj na razvoj nogometne igre. Sve titule koje je osvojio ostat će i dalje zapisane. A njih i njegove nogometne i životne filozofije mnogi će se još dugo prisjećati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nizozemska pošta je povodom prve godišnjice njegove smrti pripremila posebno srebrno izdanje poštanske marke s njegovim likom. Ograničena je to ponuda, jer je izdana u samo 1.400 primjeraka, stoga su mnogi kolekcionari već pohrlili po svoj primjerak koji stoji 25 eura.

Dio sredstava od prodaje nizozemska pošta donirat će Zakladi Johana Cruyffa, koji skrbi o mladim nogometašima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoje legende prisjetit će se i Barcelona, koja za subotu priprema svečanost na kojoj će sudjelovati Johanov sin Jordi Cruyff i čelni ljudi katalonskog kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo