Povratak u prošlost / Kakvi su to dečki nekad bili: Ovako je Roma pregazila Real Madrid prije 10 godina

Image
Foto: AP Images

Strijelci za Romu bili su Mirko Vučinić i Rodrigo Taddei, dok je za Real zabio legendarni Raul Gonzalez. Da bi ostao vjeran sebi, poznati portugalski stoper Pepe dobio je u ovoj utakmici crveni karton.

19.9.2018.
17:51
AP Images
VOYO logo

Nema tog scenarija u kojem je večeras na Santiago Bernabeu u prvom kolu razigravanja po skupinama ovogodišnje Lige prvaka Roma favorit protiv klupskog prvaka Real Madrida. Čak i bez Cristiana Ronalda Kraljevski klub bi trebao slaviti protiv Rimljana na otvaranju.

No, favorit je Kraljevski klub bio i prije točno deset godina, kad su se klubovi sastali u osmini finala Lige prvaka, a sastavi Rome i reala bili su značajno drugačiji. Samo su dvojica igrača iz tog susreta večeras u sastavima momčadi. legenda Rome Daniele De Rossi još je uvijek u pogonu, a u Realovim redovima ostao je samo brazilski lijevi bek Marcelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roma je u dvije utakmice ukupnim rezultatom od 4:2 izbacila Real iz Lige prvaka, a uspjeli su Rimljani odnijeti pobjedu i na Santiago Bernabeu u uzvratnoj utakmici. Strijelci za Romu bili su Mirko Vučinić i Rodrigo Taddei, dok je za Real zabio legendarni Raul Gonzalez. Da bi ostao vjeran sebi, poznati portugalski stoper Pepe dobio je u ovoj utakmici crveni karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Između ostalih, za momčadi su prije deset godina nastupali uistinu živopisni igrači poput Brazilca Mancinija, Ludovica Guilyja i Francesca Tottija s rimske te Roystona Drenthea, Julia Baptiste i Robinha s madridske.

Kako će ovaj derbi izgledati danas, moći ćemo pogledati od 21 sat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo