JUNAK S KLUPE / Genij Bernardo ispao je tragičar, a za sve je kriv 'heroj iz sjene' koji je osvetu čekao pet godina!

Image
Foto: Profimedia

Neki od ključnih igrača promašili su svoje udarce u raspucavanju, točnije rečeno neki od ključnih golmana su im obranili

18.4.2024.
10:39
Profimedia
VOYO logo

Real Madrid je s(p)retnijim izvođenjem jedanaesteraca izborio polufinale Lige prvaka nakon spektakularnog dvomeča protiv Manchester Cityja. Prvi susret na Santiago Bernabeuu završio je 3-3, a u uzvratu na Etihadu bilo je 1-1.

Image
UKRAJINAC JE HIT /

Životna priča junaka Real Madrida: 'Najsretniji sam čovjek na svijetu'

Image
UKRAJINAC JE HIT /

Životna priča junaka Real Madrida: 'Najsretniji sam čovjek na svijetu'

I samo raspucavanje nije moglo bez uzbudljive drame pa su tako neki od ključnih igrača promašili svoje udarce, točnije rečeno neki od ključnih golmana su im obranili njihove udarce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveći tragičar ispao je Bernardo Silva, genij koji često svojim potezima u igri izluđuje suparničke igrače nekonvencionalnim udarcima i driblinzima kakvi se ne uče na treninzima već su isključivo plod mašte i imaginacije u tom trenutku.

Odlučio se Bernardo na udarac po sredini gola, a Lunin ga je mirno sačekao te uhvatio loptu. U ovako važnim utakmicama samo se najhrabriji ili 'najluđi' usude pucati po sredini gola ili 'panenku', a kada im to ne uspije najčešće ispadnu tragičari. Osramotio je Ukrajinac Portugalca, ali ne idu sve zasluge samo Luninu već njegovom kolegi na klupi koji mu je šapnuo gdje bi Bernardo mogao pucati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Prije izvođenja jedanaesteraca Kepa je prekrio usta da ne bi slučajno kamere snimile te nešto šapnuo Luninu. A šapnuo mu je ono što se dogodilo u finalu engleskog Liga Kupa iz 2019. godine na utakmici između Chelseaja i Manchester Cityja. I taj susret otišao je u raspucavanje s bijele točke, a Kepa je tada bio na golu Chelseaja.

Tada je Ederson u prvoj seriji obranio Jorginhu, a Kepa je nakon što je umalo skinuo penal Agueru u drugoj, uzvratio u trećoj seriji obranivši udarac Sanea. Odmah nakon toga je David Luiz pogodio stativu, a Kepa imao šansu uzvratiti na udarcu Bernarda. Bacio se Kepa u svoju desnu gdje je skinuo i Jorginhu, no prevario ga je Portugalac udarcem po sredini gola. Njegov Chelsea je na kraju izgubio, City uzeo Kup, a Španjolac je sve skupa dobro zapamtio. Vratio je eto Bernardu u četvrtfinalu Lige prvaka, pet godina kasnije. Raspucavanje iz 2019. pogledajte OVDJE. Zanimljivo, u tom finalu za Chelsea je igrao i Rudiger koji nije pucao u tom raspucavanju, a sada je na Etihadu odlučno i odlično pucao zadnji penal u petoj seriji za pobjedu. Kovačić je u toj utakmici ostao na klupi u redovima Chelseaja, a za City su nastupili i Ederson, Walker te De Bruyne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Lunin nakon susreta nije rekao da mu je Kepa savjetovao ostanak na sredini gola, no otkrio je kako je takav plan postojao.

"Morao sam riskirati s jednim udarcem i hvala Bogu da je uspjelo", rekao je Lunin pa dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nokaut utakmica Lige prvaka u gostima. Bilo je strašno teško, ali zahvalan sam svojim suigračima na njihovoj borbi. Ja sebe ne mogu ni zamisliti da trčim koliko su oni trčali na ovom susretu", poručio je odlični Ukrajinac u kojega su mnogi sumnjali nakon ozljede Courtoisa, ali koji je svima 'začepio usta' sjajnim obranama u mnogim utakmicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo