Kapetan španjolske nogometne reprezentacije Sergio Ramos nije se našao na popisu 24 igrača na koje izbornik Luis Enrique računa za Europsko prvenstvo (od 11. lipnja do 11. srpnja).

"To je bila teška odluka, ali Ramos nije igrao i gotovo nije trenirao od siječnja", objasnio je nedavno svoju odluku španjolski izbornik Enrique na konferenciji za medije.

"Jučer sam ga zvao i bilo je teško. Osjećam se loše jer je on pravi profesionalac i pomagao je puno reprezentaciji. I moći će još pomoći u budućnosti. Ali sada moram naći boljega za momčad", dodao je.

Problemi s ozljedama

Ramos je pauzirao zbog ozljede gotovo cijeli kraj sezone s Realom za koji je ove godine odigrao svega pet utakmica.

Ozlijedio je desno bedro, zatim list lijeve noge, onda se zarazio koronavirusom i na kraju je ozlijedio potkoljenicu lijeve noge. Osim što Ramos nije našao mjesto na popisu za Euro, na njemu nema ni jednog igrača Reala što se do sada nije nikada dogodilo.

No, nije tu kraj njegovim nevoljama. Španjolac još uvijek nije postigao dogovor s vodstvom Reala i mogao bi nakon 16 godina naputiti Santiago Bernabeu.

PSG isto opcija

Kako javlja ESPN, navodno ga želi Manchester City, klub na čijoj klupi sjedi Pep Guardiola. Čovjek koji nimalo nije popularan u svlačionici Reala zbog načina na koji im je zagorčavao život dok je bio trener Barcelone.

Guardiola je navodno u potrazi za novim stoper jer Eric Garcia prelazi u Barcelonu, a upitno je i što će biti s Aymericom Laporteom.

Osim Cityja, ranije se Ramosa povezivalo s PSG-om tako da bi to moglo Pepu predstavljati problem.