GDJE ĆE IGRATI VATRENI? / Grad u kojem su trebali odigrati dvije utakmice ostaje bez domaćinstva Eura

Image
Image

Škotska, irska i španjolska vlada još nisu dale jamstva za povratak navijača na stadione

4.3.2021.
16:14
VOYO logo

Gradovi Glasgow, Dublin i Bilbao mogli bi izgubiti organizaciju utakmica na Europskom prvenstu ovo ljeto s obzirom da škotska, irska i španjolska vlada još nisu dale jamstva za povratak navijača na stadione.

Image
VATRENI NISU MEĐU PRVIH DESET NAJBOLJIH SVJETSKIH REPREZENTACIJA: /

FIFA objavila novu ljestvicu; Nije bilo većih promjena, Belgija i dalje prva

Europsko nogometno prvenstvo treba se održati ovo ljeto od 11. lipnja do 11. srpnja u 12 europskih gradova. Do početka prvenstva ostalo je manje od sto dana, a UEFA želi da svaka država domaćin do 7. travnja da planove za organizaciju, odnosno da jamči da će moći pustiti u prodaju karte za najmanje pola kapaciteta stadiona. Bilbao, Glasgow i Dublin to ne mogu zbog strogih mjera njihovih vlada za spriječavanje širenja koronavirusa, prenosi BBC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gdje će Vatreni?

Ovo je važno za Hrvatsku jer su Vatreni u skupini D zajedno s Engleskom, s kojom igraju prvu utamicu prvenstva 13. lipnja na Wembleyu, te sa Češkom i Škotskom s kojima igraju utakmice na Hampden Parku u Glasgowu, prvu 18. lipnja, a drugu 22. lipnja. Osim toga kamp hrvatske reprezentacije je u St. Andrewsu u Škotskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Hampden Park

U Škotskoj i Irskoj su na snazi stroge mjere s ciljem spriječavanja širenja koronavirusa. Škotska ministrica zdravlja Jean Freeman izjavila je u srijedu da je velika stvar za zemlju to što može biti dio Eura, ali da prisustvo navijača ovisi "o svima koji se pridržavaju pravila", o padu broja zaraženih i o cijepljenju.

Irski nogometni savez je prošli tjedan objavio da planira dopustiti nazočnost navijača na utakmicama Eura u Dublnu, ali je priznao da će ostati domaćin samo ako bude mogao jamčiti da će navijačima to biti dopušteno. Irska vlada zabranila je navijače na stadionima najmanje do 5. travnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od svibnja najviše 10 tisuća gledatelja na stadionima

I sa Španjolskom je slična situacija pa UEFA traži potencijalne gradove domaćine drugdje u Španjolskoj.

Britanska vlada je pak objavia da će od sredine svibnja na engleskim stadionima stadionima biti dopušteno do 10.000 navijača, a neograničeni broj od 21. lipnja. Britanski premijer Boris Johnson je početkom tjedna izjavio da bi Engleska mogla organizirati i više od sedam utakmica koliko se sada planira na Wembleyu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Organizatori se nadaju da će se prvenstvo ipak održati kako je planirano u 12 gradova. Osim spomenuta tri grada, planirano je da Euro ugoste Baku, Budimpešta, München, Kopenhagen, Amsterdam, Bukurešt, Rim, London i Sankt Peterburg.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo