KONFERENCIJA ZA MEDIJE /

Gattuso uoči premijere na Poljudu: 'Rakitić neće igrati u četvrtak, ali ćete ga vidjeti'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Hajduk prvu utakmicu drugog pretkola Konferencijske lige igra ovog četvrtka od 21 sat na Poljudu

24.7.2024.
13:11
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Ne postoje ni lagana utakmica ni lagani suparnik, rekao je novi trener Hajduka Gennaro Gattuso prije premijerne ovosezonske službene utakmice Splićana u četvrtak protiv HB Torshavna, kluba s Farskih Otoka.

Image
VIJESTI S POLJUDA /

Brekalov agent otkrio Josipovu budućnost, Kalinić ima rješenje preko 'bare'?

Image
VIJESTI S POLJUDA /

Brekalov agent otkrio Josipovu budućnost, Kalinić ima rješenje preko 'bare'?

Hajduk prvu utakmicu drugog pretkola Konferencijske lige igra ovog četvrtka od 21 sat na Poljudu. Suparnik je HB Torshavn, prvoligaš s Farskih Otoka koji je prošle sezone u svom prvenstvu zauzeo treće mjesto, a trenutačno se nalazi na drugom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poznato je i da će Hajduk u slučaju da bude bolji od tog suparnika u iduće dvije utakmice, u trećem pretkolu igrati protiv poraženog iz susreta 2. pretkola Europske lige u kojem se sastaju turski Trabzonsport i slovački Ružomberok.

„Idemo pobijediti u četvrtak. HB Torshavn igra dobar nogomet i njihov trener radi odličan posao. Nama su i ljetne pripreme pokazale kako ne postoji lagana utakmica. Teren će biti težak, ali nećemo tražiti nikakve alibije. Rakitić? Neće igrati u četvrtak, ali ćete ga vidjeti. Od idućeg tjedna ga možemo očekivati u sastavu. HB Torshavn? Svaki dan smo fokusirani na suparnika. Oni će biti agresivni, u svom prvenstvu daju puno golova. No, spremni smo i za opciju da igraju zatvoreno. Naša prednost je visoka temperatura i naši navijači. I mentalitet će biti strašno važan“, rekao je Gattuso, nekadašnja igračka legenda Milana i talijanske reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Pohvalio bih cijelu momčad, postajemo obitelj. Bili smo jako dobri na pripremama, a možemo biti još bolji. Ono što nikako ne želim vidjeti jesu ljutiti igrači na klupi. Želim ih da budu prepuni entuzijazma jer već sutradan mogu biti u prvoj momčadi. Nova pojačanja? Igrače koje trenutačno imamo za mene su najbolji na svijetu. Meni je važnija prava i bolja infrastruktura, jer ona dovodi nove, mlade igrače. To je važnije od samih pojačanja“, dodao je Gattuso, a utakmicu protiv HB Torshavna najavio je i Zvonimir Šarlija.

„Ovaj put neće biti podcjenjivanja, u čemu smo inače najjači. Analizirali smo našeg suparnika, respektiramo ga i ozbiljna su momčad. Mi smo odradili odlične pripreme i nadamo se dobroj sezoni. Favoriti smo u četvrtak i za prolaz dalje. Sve ostalo bi ipak bilo veliko iznenađenje. Želimo dočekati uzvrat bez primljenog pogotka“, naglasio je obrambeni igrač Splićana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 19
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo