EUROPSKA LIGA

GATTUSO ISPRED MIKROFONA: Milanov trener najavio ogled protiv ‘tehnički jake i organizirane’ Rijeke

Milanov trener Gennaro Gattuso je najavio utakmicu Europske lige protiv Rijeke

Utakmica koja nema rezultatski značaj niti za gostujući Milan, koji se već kvalificirao u sljedeću fazu natjecanja, niti za Rijeku, koja za to više nema nikakvih šansi, odigrat će se u četvrtak na Rujevici s početkom u 19 sati. U pitanju je ogled 6. kola skupine D Europske lige.

“Svjesni smo da nam dolazi velikan i tko godi istrči na travnjak imat će motivaciju da se dokaže. Nemamo nikakav pritisak, moramo izaći i pokazati da znamo igrati lijep nogomet, kao što smo igrali u Milanu i Ateni, i na pozitivan način zaključiti europsku priču”, najava je iz kuta domaćina koju je u eter plasirao Marko Vešović dok je trener momčadi Matjaž Kek izjavio:

VELIKI MILAN GOSTUJE NA RUJEVICI: ‘Nemamo pritiska, bit ćemo motivirani i moramo pokazati da znamo igrati’

“Veseli kada dolazi ovako veliki protivnik i da je stadion rasprodan. To je veliko priznanje za naše igre u Europi.”

U večernjim satima srijede pred mikrofon je u Rijeci izašao i Milanov trener Gennaro Gattuso koji tvrdi da je nadolazeće utakmica od velikog značaja za njegove igrače.

“Ne zbog ljestvice, već sa psihološkog stajališta. Potreban nam je dobar rezultat. S prvom momčadi Milana sam osam dana, a to je razdoblje prekratko da bi se promijenilo njihovo psihološko stanje, valja nam ići korak po korak. Dečki se trude i pokazuju veliku želju”, kazao je Gattuso koji na Rujevicu neće poslati najjači sastav.

“Odlučio sam neke poštedjeti, bolje da se odmore jer smo i jučer, ali i danas odradili vrlo naporne treninge. Očekujem vidjeti želju kod igrača. Prosjek godina ove momčadi je 21 no hoću da mi pokažu pripadnost. Ne smijemo ostavljati dojam da se bojimo pobjeđivanja.”

O Rijeci je Gattuso kazao:

“Tehnički je to jaka momčad koja voli imati posjed lopte. Dobro su organizirani.”

Gattuso je u Rijeku poveo ove igrače:

Vratari: A. Donnarumma, Guarnone, Storari

Braniči: Abate, Antonelli, Bonucci, Calabria, Musacchio, Paletta, Romagnoli, Zapata

Veznjaci: Biglia, Gabbia, Locatelli, Montolivo, Zanellato

Napadači: Cutrone, Forte, André Silva.

Povratak na Net.hr