FUTSAL DINAMO DAJE DO ZNANJA: / 'HNS nas želi ugasiti'

Image

Futsal Dinamo kažnjen je s pet utakmica bez publike i novčanom kaznom od 25 tisuća kuna za incident na prekinutoj utakmici s Nacionalom, a tim povodom klub je sazvao i konferenciju za medije.

6.4.2016.
13:49
VOYO logo

Kako je ovo prvi incident uopće kad je riječ o Futsal Dinamu, klubu koji djeluje po načelu jedan član-jedan glas i kojeg su osnovali Bad Blue Boysi zajedno sa futsal zaljubljenicima, nije čudno što su u Futsal Dinamu iznenađeni visinom kazne. Potpredsjednik kluba Juraj Čosić kazao je kako je ovo najveća kazna u povijesti kluba i dodao:

Image
HNS BEZ MILOSTI: /

Teška kazna dinamovcima za prošlotjednu sramotu

Image
HNS BEZ MILOSTI: /

Teška kazna dinamovcima za prošlotjednu sramotu

'U povijesti futsala su se događale i ružnije scene'

"U povijesti futsala su se događale i ružnije scene, pa HNS u pojedinim slučajevima nije ni dizao prijavu protiv klubova. Mi samo želimo da pravila budu ista za sve. Mi nikad nismo poticali kažnjavanje drugih klubova iako imamo zapisnik gdje je vidljivo da su nas navijači drugih klubova vrijeđali niti ćemo ikada to raditi. Ali onda neka pravila budu ista za sve. Incident se dogodio, mi kao klub prihvaćamo punu odgovornost zbog toga, ne bježimo od odgovornosti, niti je umanjujemo. Ali želimo da kazna bude primjerena djelu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Futsal Dinamo ima veliki broj navijača tako da postoji opravdano mišljenje da to jako smeta društvu iz Hiltona. Boysi već dugo ističu ističu na nepravilnosti u Dinamu, a samim time i u HNS-u, što krovnoj organizaciji nogometa u Hrvata smeta. I to jako!

'Naša navijačka skupina se ispričala zbog incidenta'

"Ovo je tendenciozan pokušaj gašenja kluba od pojedinaca iz HNS-a. Naša navijačka skupina se ispričala zbog incidenta. Kazna je izrečena upravo njima, ljubiteljima futsala. Zna se da su naša financijska sredstva usko povezana s prodanim ulaznicama. Javljaju nam se navijači diljem Hrvatske da nam pomognu, svi su prepoznali vrijednost ovog projekta i Futsal Dinama kao takvog", objašnjava Juraj Čosić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Imamo usmeno uvjerenje da će navijači moći na tribine'

Na redu je nova utakmica za Futsal Dinamo. U sklopu 19. kola 1. HMNL-a, plavi u dvojci doma sportova dočekuju šestoplasiranu momčad prvenstva Uspinjaču. Futsal Dinamo lovi play-off i svaki bod je bitan. Unatoč kazni od pet utakmica bez publike i 25 tisuća kuna, ovaj susret će se igrati pred publikom. Futsal Dinamo će se u ponedjeljak žaliti na odluku disciplinaca HNS-a, tako da donešena kazna još nije stupila na snagu jer na nju postoji pravo žalbe. Stoga, iz kluba pozivaju da svi navijači dođu na utakmicu i podržaju momčad.

"Biti ćemo puno oprezniji za budućnost, navijači će biti oprezniji i pametniji i nećemo dopustiti da se takvo što ponovi. Nadam se da HNS-u nije u cilju ugasiti ovakav lijep projekt kao što je Futsal Dinamo. Pozivamo sve da dođu na utakmicu protiv Uspinjače i podrže našu momčad. Imamo usmeno uvjerenje da će navijači moći na tribine", izjavio je kapetan momčadi Matija Đulvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo