ŠTO ON TO RADI? / Francuzi u nevjerici zbog Tudorova prvog poteza nakon preuzimanja Marseillea: 'Zaključao se i ne izlazi'

Image
Foto: Profimedia

Marseille je prvenstvo prošle sezone okončao na drugom mjestu, a igrali su i polufinale konferencijske lige

4.7.2022.
16:36
Profimedia
VOYO logo

Hrvatski trener i nekada slavni nogometaš, Igor Tudor, novi je trener slavnog francuskog kluba i nekadašnjeg prvaka, Olympique Marseillea. Tudor je na kraju prošle sezone napustio Veronu i naslijedio je Jorgea Sampaolija na klupi nebeskoplavih, a francuski su mediji oduševljeni njegovim pristupom.

L'Equipe je odmah pohvalio Tudorov karatker i iznenadilo ih je to što je odmah po dolasku prionuo na posao. "Ambiciozni i zahtjevni Tudor temeljito radi od starta u Marseilleu. Novi trener Olympiquea tek je preuzeo momčad, a već je ostavio sjajan dojam u stručnom stožeru. Tudor je u Marseille stigao u subotu navečer i od tada se zaključao u dom Olympiquea i ne napušta ga. Tudor definitivno nije odabrao na početku posla u Marseilleu uživanje u dugim sunčanim ljetnim danima, plažama u centru grada ili tirkiznom moru na periferiji", ističe L'Equipe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Čega ga težak posao

Tudoru početno vrijeme prilagodbe olakšavaju predsjednik Pablo Longorija i novi sportski direktor Javier Ribalta, navode Francuzi.

Marseille je prvenstvo prošle sezone okončao na drugom mjestu, a igrali su i polufinale konferencijske lige. Tudor će ove sezone imati jako težak posao, morat će opravdati reputaciju u Ligi prvaka, a paralelno s time vodit će tešku bitku za prvo mjesto s nedodirljivim PSG-om. Nije ni čudo što se primio posla iste sekunde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo