FRANCUZI SE DIVE VATRENIMA, ALI I PRONALAZE RECEPT ZA FINALE: / 'Ako to uspijemo napraviti u nedjelju, vjerujem da je naslov naš'

Image
Foto: AFP

Hrvatska se nakon dramatične utakmice s Engleskom plasirala u finale Svjetskog prvenstva

12.7.2018.
16:42
AFP
VOYO logo

Nakon pobjede hrvatske reprezentacije nad Englezima, francuski mediji su se raspisali o Vatrenima, s kojima će njihovi Trikolori u nedjelju igrati finale Svjetskog prvenstva. Francuske novine uniformno hvale hrvatske reprezentativce i njihovu igru, te su svjesne da ih čeka težak posao u finalu.

Najhvaljeniji - Mandžukić

Jedan od najhvaljenijih bio je čovjek koji je odlučio utakmicu – Mario Mandžukić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Tijekom prvog produžetka, Super Mario je Hrvatskoj osigurao prvi plasman u samo finale Svjetskoga prvenstva. Nakon što je vidio da je Pickford izgubio kontrolu nad situacijom, brzo je reagirao i u sekundi uništio snove Engleske o povratku trofeja kući”, pisalo je u Le Monde.

'Hrvati imaju lijepo organiziranu igru'

Međutim, to nije bilo sve – Francuzi su nahvalili i obranu (Lovren, Vida), atmosferu u momčadi i arhitekta hrvatskog uspjeha – Zlatka Dalića, ali i Ivana Rakitića koji je igrao pod temperaturom i rekao da bi finale odigrao "i samo s jednom nogom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvati imaju lijepo organiziranu igru kada su u posjedu lopte, stoga bismo im trebali loptu što prije oduzeti i forsirati kontru. Ako to uspijemo napraviti u nedjelju, vjerujem da je naslov naš", pisao je za L'EquipeJohan Micoud, bivši francuski reprezentativac.

Revenants - povratnici

L'Equipe je izašao sa naslovnicom gdje je Mario Mandžukić i riječ - "Revenants" - povratnici, aludirajući na činjenicu da je Hrvatska gubila u sve tri nokaut utakmice, ali sve tri prošla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni su stvarno odlična momčad i sjajno su igrali tijekom prvenstva. Lijepo razvijaju igru i imaju izvrsne igrače svjetske klase. U grupnoj su fazi dokazali svoju snagu, dok su se u eliminacijskoj fazi dokazali i kao zreli i borbeni igrači željni pobjede", dodao je Micoud.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo