NAJTEŽI ISPIT /

Hrvatsku čeka sraz s goropadnim Brazilom: 'Bila je teška noć'

Image
Foto: PIXSELL

Kako protiv favorita za zlato?

16.9.2024.
14:06
PIXSELL
VOYO logo

Brazil ima strašnu momčad, a nadam se da ćemo mi reagirati na pravi način, izjavio je Franco Jelovčić, kapetan hrvatske reprezentacije u futsalu koja se priprema za susret drugog kola skupine B na Svjetskom prvenstvu.

Image
BEZ KIKSA /

Brazilci pobjedom 10:0 najavili dvoboj s Hrvatskom

Image
BEZ KIKSA /

Brazilci pobjedom 10:0 najavili dvoboj s Hrvatskom

Nakon startnog poraza 1-2 od Tajlanda u Uzbekistanu hrvatski igrači se u utorak, od 17 sati, sastaju s Brazilom, prvim favoritom Svjetskog prvenstva. Jelovčić i ostali igrači su zaboravili uvodni poraz, premda se hrvatski kapetan još malo vratio na taj premijerni dvoboj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bila je teška noć poslije poraza od Tajlanda. Mišljena sam, kao i većina, da poraz nismo zaslužili, pogotovo uzmemo li u obzir igru u prvom poluvremenu kada smo izrazito dominirali. Nažalost, lopta nije htjela u gol, a nogomet i futsal se igraju za golove. Tajland je svoje rijetke prilike iskoristio, mi svoje nismo. Malo smo bili u padu na psihološkom planu neposredno poslije utakmice, ali već u nedjelju je to bilo bolje, napravili smo regeneraciju, imali dobar, motivirajući sastanak s izbornikom i stožerom. Momčad je svjesna da smo igrali dobro i da nema vremena za plakanje, a i većini igrača će dvoboj s Brazilom biti utakmica života“, rekao je Jelovčić te potom najavio idućeg velikog suparnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Brazil je ogroman motiv, riječ je o igračima vrhunske klase, najboljima u ovom sportu. Ovo je veliki ispit za našu momčad i siguran sam da ćemo, poslije poraza od Tajlanda, reagirati na pravi način. Tražit ćemo pobjedu pa ćemo vidjeti što će nam to donijeti. Mane brazilske momčadi? Možda nisu dovoljno agresivni i obrana im nije jača strana, S druge strane, mi ćemo morati odigrati obranu na vrhunskoj razini. Većina brazilskih igrača ima prolaz u igri, vrhunske udarce”, dodao je Jelovčić te naglasio kako njegovi suigrači nisu još mislima na susretu protiv Kube koji će odlučivati o tome prolazi li Hrvatske dalje ili ne.

“Kubu ćemo u trećem kolu sigurno pobijediti, ali ne želim još o tome pričati. Čeka nas Brazil i ako nam se vrati barem 20 posto onoga što smo promašivali protiv Tajlanda bit će sigurno dobro”, zaključio je kapetan Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo