FOTO: / Zagreb sav u kockicama - rijeke navijača slijevaju se gradom

Vatreno ludilo krenulo je od ranog jutra na zagrebačkim ulicama, a kako se početak utakmice približava, atmosfera u centru je sve užarenija. Na Trgu bana Jelačića u 14 sati ima oko 3.

22.3.2013.
12:51
VOYO logo

Velik broj navijača iz cijele Hrvatske počeo je pristizati u Zagreb od samog jutra, a navijački punktovi su, naravno, u centru grada. Okićeni su brojni kafići, pa čak su i taksisti ukrasili svoja vozila bojama naše reprezentacije. Navijačka pjesma odzvanja centrom metropole, ugostitelji trljaju ruke. Jake policijske snage su prisutne da sve prođe bez incidenta, cijelo vrijeme nad centrom kruži i helikopter. Čak i srpski mediji javljaju da nema nikakvih problema.

"Srpska ekspedicija novinara se bez problema prošetala centrom Zagreba, susretali su se i pozdravljali sa brojnim navijačima Hrvatske bez ikakvih problema uz ugodan razgovor", stoji u tekstu u Blicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 14 sati na središnjem zagrebačkom trgu bilo je oko 3.000 navijača. Odjekivala je pjesma, atmosfera je bila lijepa. Kasnije je zapaljena i koja baklja...

Prepune zagrebačke ulice skrivale su i mnoge navijače koji su u Zagreb stigli iz inozemstva. Primjerice, Denis Lisica stigao je sa svojim društvom iz New Yorka, redovito inače iz SAD-a stiže na bitne utakmice hrvatske reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odavno se moje društvo dogovorilo da dolazimo. Nije nam lako dobiti slobodne dane, kada smo to rješili dvojbe nije bilo". Na stadioni ova će ekipa biti pod hrvatskom zastavom "'Astoria - New York'".

Društvo iz Berlina, pak, predvodi Karlo-Thomas Pavišić. Velika skupina stigla je autobusom. Ipak, najdalje je za utakmicu potegao Ritchie Barbarić, čak iz daleke Australije. Redoviti posjetitelji utakmica hrvatske reprezentacije poznaju ovog krupnog Australca hrvatskog podrijetla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam dvojio ni trenutka, nije bitno samo što igramo protiv Srbije, bitna su i tri boda koja nas približavaju Brazilu. Naš je najveći suparnik Belgija i očekujem da ćemo s tri boda protiv Srbije biti prvi na ljestvici, jer Makedonci bi mogli zaskočiti Belgijance.

Inače, hrvatski predsjednik Ivo Josipović neće biti na stadionu. On će utakmicu pogledati u svom, privatnom aranžmanu, a gost će mu biti bivši srpski predsjednik Josip Tadić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pratite tijek događanja u centru Zagreba na portalu Sportski.net.

"Drage Zagrepčanke i Zagrepčani, dragi navijači!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Večeras ćemo prisustvovati nogometnom spektaklu na Maksimirskom stadionu, utakmici najbolje hrvatske selekcije s nogometnom reprezentacijom Srbije. Znam da će podrška našoj ekipi biti veličanstvena i gromoglasna, da će ambijent prepunog stadiona biti velika podrška našim vatrenima, i uvjeren sam da će sve to proteći u pravoj sportskoj atmosferi, u druženju koje će iskriti pozitivnom energijom i zadovoljstvom.

Zato još jednom apeliram na sve navijače, na Zagrepčanke i Zagrepčane i naše goste, da u takvom ozračju, bodreći svoje i poštujući protivnika, pokažemo svoje pravo lice – lice gostoljubivoga, otvorenoga, kulturnoga i europskoga Zagreba, lice kojim se ponosimo te šarm koji osvaja, a naše goste potiče da nam se uvijek iznova vraćaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne dopustimo da večerašnja utakmica i pobjeda vatrenih bude zasjenjena bilo kakvim ekscesom koji bi bacio u drugi plan ono sportsko i pozitivno.

Sretno, vatreni!",

Tekst se nastavlja ispod oglasa

poručio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Hrvatski nogometni savez poziva sve navijače da na stadion Maksimir dođu što ranije. Stadion se otvara tri sata prije utakmice i pripremljen je bogat program, a organizirani su i hrana i piće. Promet će biti posebno reguliran, pa se mole svi građani Zagreba za strpljenje ako moraju koristiti širu stadionsku zonu, a svim građanima se preporučuje da izbjegavaju prometnice blizu Maksimira u razdoblju od 15 do 21 sat ako je to moguće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo