VELIKO SLAVLJE / FOTO Vatreni kao u transu: Hrvatska na krcatom Poljudu razbila nemoćnu Mađarsku!

Svjetski doprvaci su rutinski stigli do važna tri boda na putu do EP-a

10.10.2019.
22:35
VOYO logo
Image

Fantastični Vatreni na užarenom Poljudu Mađare 'častili' golovima

Image

Fantastični Vatreni na užarenom Poljudu Mađare 'častili' golovima

Hrvatska nogometna reprezentacija na korak je do plasmana na Europsko prvenstvo 2020. godine nakon što je u susretu 6. kola E skupine pred 33.000 gledatelja na stadionu Poljud pobijedila Mađarsku sa 3-0.

Pogotke su za Hrvatsku postigli Luka Modrić (5) i Bruno Petković (24, 42). Ivan Perišić je u 55. minuti promašio kazneni udarac, a Mađar Laszlo Kleinheisler je isključen u 57. minuti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska nogometna reprezentacija nakon četiri i pol godine vratila se pobjedom na splitski Poljud, a u ozračju prepunog stadiona i 33.000 navijača izabranici Zlatka Dalića svladali su Mađarsku s uverljivih 3-0. Svjetski doprvaci rutinski su dominirali od prve minute i pitanje pobjednika ni u jednom trenutku nije bilo upitno, a Hrvatska je do pobjede došla u prvom dijelu kada su kaznili sve pogreške Mađara.

Vatreni su napokon prekinuli i crni niz s Poljuda, gdje su od 12 odigranih utakmica do večeras dobili samo jednu. Također, pobjeda protiv Mađarske Hrvatsku odvodi nadomak plasmana na EURO koji mogu osigurati već u nedjelju u Walesu - i prije zadnje utakmice u skupini sa Slovacima u Rijeci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Vatrene su na tribinama splitskog stadiona bodrili i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, premijer Andrej Plenković i predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Dalić je utakmicu počeo s iskusnim Rakitićem i Rebićem, dok su na klupi ostali Vlašić i Brekalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvoboj je počeo idealno za Hrvatsku golom već u 5. minuti. Kapetan Modrić ukrao je loptu neopreznom stoperu Kadaru, sjurio se prema vratima i lako svladao mađarskog vratara. U 24. minuti nova pogreška mađarske obrane i Hrvatska vodi s 2-0.  Rebić je oduzeo loptu Lovrencsicsu i brzo proslijedio loptu Petkoviću koji petom vara vratara Gulacsija. U 40. minuti veliku priliku propustio je Petković koji je minijaturom prošao Kadara i uputio udarac s pet metara koji Gulacsi zaustavlja nogom. No, u 42. minuti Petković dolazi do drugog gola na utakmici - Perišić je oštro ubacio s desne strane, Kadar nespretno zahvaća loptu koja vara Gulacsija, a Petković krajnim naporom ipak zahvaća loptu koja odsjeda u mreži. Tako je Hrvatska iz četiri prilike u prvom dijelu stigla do tri gola, a u sva tri postignuta pogotka kumovale su pogreške mađarskih defenzivnih igrača.  

Slijedi Wales

U 54. minuti Kleinheisler ruši Rebića u kaznenom prostoru, a Perišićev udarac s 11 metara brani Gulacsi. U 57. minuti zbog prigovora Kleinheisler dobiva crveni karton, a u 67. minuti praćen ovacijama poljudskog stadiona iz igre izlazi Luka Modrić. U igru su ušli i Vlašić i Brekalo, čiji udarac u 82. minuti brani Gulacsi, a u 85. minuti Kovačić pronalazi Rebića, čiji udarac iskosa prolazi tik pokraj vratnice. U 90. minuti udarac Orbana glavom prolazi pokraj vratnice u najopasnijem pokušaju Mađara u cijeloj utakmici.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 U drugom susretu iz naše skupine Slovačka i Wales su u Trnavi odigrali 1-1.

Gosti su poveli u 25. minuti golom Kieffera Moorea, a izjednačio je Juraj Kucka u 53. minuti. Slovaci su od 88. igrali bez isključenog Norberta Gyombera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska vodi na ljestvici s 13 bodova, Slovačka je druga s 10 bodova, Mađarska ima devet, a Wales sedam bodova, ali i utakmicu manje. Na začelju je Azerbajdžan s jednim bodom.

U idućem kolu Vatreni će u nedjelju gostovati u Cardiffu kod Walesa, a do kraja kvalifikacija Hrvatsku očekuje još utakmica protiv Slovačke u Rijeci 16. studenog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRVATSKA - MAĐARSKA 3-0

Pred 33.000 gledatelja na stadionu Poljud sudio je Orsato iz Italije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 1-0 Modrić (5), 2-0 Petković (24), 3-0 Petković (42)

Promašeni penal: Perišić (55)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crveni karton: Kleinheisler (57)

HRVATSKA: Livaković - Jedvaj, Lovren, Vida, Barišić - Rakitić (Vlašić, 73), Modrić (Kovačić, 67), Brozović - Rebić, Perišić (Brekalo, 61), Petković

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MAĐARSKA: Gulacsi - Kádár (Lang, 46), Orban, Korhut, Lovrencsics - Vida, Kleinheisler - Sallai (Varga, 76), Holman, Dzsudzsák (Nagy, 60) - A. Szalai

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo