[FOTO] ŠVEĐANI SVLADALI SLABE VATRENE: / Autogol ostavio nadu Hrvatskoj, odluka o ostanku u eliti pada u zadnjem kolu

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Hrvatska i Švedska nakon ovog susreta su bodovno izjednačene u skupini 3 Lige nacija, obje njihove međusobne utakmice su završile pobjedama domaćeg sastava 2-1

14.11.2020.
22:30
Profimedia
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija ugrozila je ostanak u elitnom razredu Lige nacija nakon što je u susretu petog kola skupine 3 u Solni izgubila od Švedske sa 1-2.

Golove za Švedsku zabili su Dejan Kuluševski (36) i Marcus Danielson (45+2), koji je u 82. minuti pogodio i u vlastitu mrežu za 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je u Švedsku doputovala s tri boda više od večerašnjeg suparnika i svjetskim doprvacima je bio dovoljan i bod kako bi osigurali ostanak u elitnom razredu najmlađeg Uefinog natjecanja. Nažalost, nismo uspjeli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neobični sastav

Izbornik Zlatko Dalić nije mogao računati na stoperski par Dejan Lovren - Domagoj Vida, te veznjaka Marcela Brozovića. Lovren je otpao zbog žutih kartona, a Vida i Brozović zbog koronavirusa. Od prve minute priliku su dobili stoperi Marin Pongračić i Duje Ćaleta-Car, te Mateo Kovačić je uskočio umjesto Brozovića, a mjestu u vhu napada zauzeo je Ante Budimir.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

[FOTO] VATRENI PROTIV ŠVEDSKE U ODLUČUJUĆOJ UTAKMICI U LIGI NACIJA: Ovako izgleda veliki okršaj u Solni

Švedska je povela u 36. minuti golom Dejana Kuluševskog kojem je to bio prvi gol za nacionalnu vrstu u sedmom nastupu. Napadač Juventusa je driblingom u trku prošao Kovačića, pa ljevicom zabio za 1-0.

Pritisak u završnici

U posljednjim trenucima prvog dijela Danielson je zabio glavom nakon ubačaja iz kornera. Branič kineskog Dalian Professionala zabio je pogodak i u 82. minuti, ali u vlastitu mrežu, vrativši nadu hrvartskoj reprezentaciji. No, u preostalim minutama nismo uspjeli zabiti i drugi pogodak koji bi nam osigurao ostanak u Ligi A.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluka će pasti u utorak kada je na rasporedu zadnje kolo. Hrvatska još večeras putuje iz Stockholma u Split, a posljednji ispit imat će na Poljudu protiv Portugala, dok Švedska putuje na noge svjetskim prvacima Francuzima koji su pobjedom u Portugalu 1-0 osigurali prvo mjesto u skupini.

Gol odluke u Lisabonu zabio je N'Golo Kante (53).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči zadnjeg kola na ljestvici vodi Francuska sa 13 bodova, Portugal ima 10 bodova, dok su Hrvatska i Švedska bodovno izjednačene, a obje međusobne utakmice su završile pobjedama domaćeg sastava 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


5. kolo Lige nacija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Švedska - Hrvatska 2:1 (Kuluševski 36', Danielson 45'+2'; Danielson 81' (ag))

Švedska: Olsen; Lindelof, Danielson, Benglsson, Lustig - Olsson, Ekdal, Forsberg, S. Larsson - Berg, Kuluševski

Hrvatska: Livaković; Pongračić, Ćaleta-Car, Barišić, Uremović - Kovačić, Modrić, Vlašić - Brekalo, Perišić, Budimir

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

90'+3' Kraj utakmice, Švedska je pobijedila 2:1.

90' Ponovno je opasno pred hrvatskim golom, Berg je dobro prošao po desnoj strani i ubacio u sredinu, ali na sreću tamo nikoga nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

89' Kakva obrana Livakovića, Danelson je opasno pucao glavom nakon ubačaja i njegov udarac ide pod prečku, ali golman Vatrenih sjajno to zaustavlja.

81' GOL Hrvatska je smanjila na 1:2. Vlašić je ubacio, Perišić pucao glavom, a loptu na putu do mreže skreće branič Šveđana Danelson i ona ulazi u gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

77' Dalić je sada napravio trostruku zamjenu. Iz igre su izašli Pongračić, Kovačić i Brekalo, a ušli su Petković, Rog i Melnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

67' Nastavljaju se muke za Vatrene, Forsberg puca s ruba šesnaesterca, ali njegov udarac ne ide u okvir gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

63' Velika prilika za Švedsku, ali na sreću nema novog gola. Kuluševski je prošao kroz hrvatsku obranu i uposlio Ekdala koji je bio na dobroj poziciji, ali njegov udarac nije precizan.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

60' Podsjetimo, poraz u Švedskoj, koji se svakom sekundom čini sve izglednijim, nam komplicira stvari i onda će se sve odlučivati u posljednjem kolu.

55' Vatreni u nastavku imaju puno veći posjed lopte od Šveđana, ali malo im to znači kada ne uspijevaju stvoriti ozbiljniju šansu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

51' Hrvatska je odlučno klrenula u nastavak i pokušava svim silama smanjiti svoj zaostatak, a Šveđani se disciplinirano brane. Perišić pokušava po boku, ali nema opasnije šanse pred golom domaćina.

46' Počelo je drugo poluvrijeme, izbornici nisu mijenjali pod pauzom tako da obje momčadi u nastavak ulaze s istim igračima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45'+2' Gotovo je prvo poluvrijeme, Švedska vodi 2:0.

45'+2' GOL Šveska vodi 2:0. Larson je ubacio iz kornera, a nečuvani Danielson ulijeće i s pet metara zakucava loptu u hrvatski gol.

45' Vatreni su stisnuli Šveđane pred kraj prvog dijela, ali ne uspijevaju stvoriti opasniju priliku.

41' Dalić je sada u velikim problemima, ozlijedio se Uremović i umjesto njega uveo je Juranovića.

36' GOL Švedska vodi, Strijelac je Kuluševski koji je u hrvatskom šesnaestercu pucao lijevom nogom, a lopta prolazi kroz noge jednom braniču i Livaković je nemoćan.

35' Ćaleta Car je dobio žuti karton nakon grubljeg prekršaja i neće moći igrati u utakmici s Portugalom.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Marcus Berg (lijevo) i Marin Pongračić Foto: Profimedia

32' Nova opasnost pred golom Hrvatske. Bengtsson je natračao na odbijenu loptu i pucao, ali to ide visoko iznad gola.

28' Prilika za Švedsku, Forsberg je dobro pucao iz slobodnog udarca s 25 metara, ali Livaković još jednom spašava Vatrene.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Kuluševski i Kovačić Foto: Profimedia

23' Nova opasnost pred švedskim golom. Pucao je Perišić s 18 metara, jedan branič skreće loptu i ona ide pod prečku, ali Olsen brani.

22' Nova opasnost pred švedskim golom. Brekalo je prošao po lijevoj strani i pucao iz teške pozicije, ali Olsen sigurno to zaustavlja.

21' Hrvatska pokušava preko Perišića s lijeve strane, ali njegov ubačaj je blokiran.

16' Livaković opet spašava hrvatski gol. Forsberg je bio sam na 12 metara, ali njegov udarac ide ravno u golmana Vatrenih.

13' Šveđani su opasnija momčad, sada su lijepom akcijom na malom prostoru pokušali izigrati hrvatsku obranu, ali Pongračić spašava u zadnji tren.

11' Šveđani su dobro počeli utakmicu i imaju više posjeda lopte, Vatreni ne uspijevaju uspostaviti svoju igru.

6' Opasno je bilo sada pred golom Vatrenih. Opasno je pucao Kuluševski s ruba šesnaesterca, ali Livaković to zaustavlja.

2' Prvi pokušaj Vatrenih. Brekalo je dobro prošao po boku i uposlio Vlašića, no on nije reagirao na pravi način i umjesto udarca pokušao je dodati loptu petom, a domaći braniči su otklonili opasnost pred svojim golom.

1' Počela je utakmica u Solni. Glavni sudac je Nijemac Daniel Siebert.


19:30 - Upravo su stigli sastavi. Hrvatska nikad ovako nije izgledala u obrani, Zlatko Dalić iznenadio je sastavom. Ovako to izgleda: Livaković, Pongračić, Ćaleta-Car, Barišić, Uremović, Kovačić, Modrić, Vlašić, Brekalo, Perišić, Budimir.


[PROMO] Najbolje koeficijente i 100% bonusa na uplate do 1000 kuna potražite u kladionici Germania.

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo