FOTO: / Nazalost, u Maksimiru se dogodila nikad videna sramota!

Dinamo je pobijedio Hajduk sa 1:0 u posljednjem 36. kolu hrvatske lige. No, derbi ce ostati u sjeni suca Bebeka koji je dva puta prekidao derbi, a potom u 85. minuti odsvirao kraj utakmice.

17.5.2014.
9:06
VOYO logo

Zagreb. Stadion: Maksimir. Sudac: Ivan Bebek (Rijeka)

DINAMO (4-3-2-1): Jezina - Pinto, Simunovic, Simunic, Pivaric - Pavicic, Leko, Brozovic - Soudani (od 83. Fiolic), Halilovic (od 83. Coric) - Cop

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HAJDUK (3-4-3): Tomic - Milovic, Milic, Nizic - Vrsajevic, Pasalic, Bradaric, Susic (od 83. Balic) - Maloku, Kouassi (od 71. Basic), Maglica (od 23. Caktas)

Strijelac: (Leko 79.)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski nogomet dotaknuo je samo dno. Nevidena sramota koju je pripremio sudac Bebek po naputku HNS-a dozivjela je svoj vrhunac.

Umjesto da najveci hrvatski derbi bude praznik nogometa, dogodila se situacija koja nikome ne ide na cast, a najmanje HNS-u. Naime, maksimirski derbi nije docekao svoj kraj i po prvi put u povijesti hrvatskog klupskog nogometa jedna utakmica bit ce registrirana rezultatom koji je u tom trenutku stajao na semaforu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, u 38. minuti utakmice navijaci su s tribina, oni Hajdukovi s juga i oni Dinamovi sa istoka, vrijedali HNS i Zdravka Mamica. Sudac Bebek odlucio je prekinuti utakmicu na par minuta. U nastavku utakmice, tocnije u 48. minuti Bebek je po drugi put prekinuo utakmicu i poslao igrace u svlacionicu.

Susret je nastavljen nakon 14 minuta, a navijaci su nastavili tamo gdje su stali. Bebek je pustio igru, oglusio se na povike s tribina i cekao 85. minutu. Pet minuta prije kraja kada se aktivno odigralo tocno dvije trecine utakmice, rijecki sudac odsvirao je kraj te sukladno sudackom pravilniku registrirao utakmicu kao sluzbeno odigranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velika je to nepravda prema Dinamu i Hajduku, prema svima onima koji su platili ulaznice za ovu utakmicu, velika sramota za nogomet u cijelosti. Pitanje koje se postavlja vec tjednima - kome ovo sve zapravo treba i tko je dopustio da se takve stvari u hrvatskom nogometu zapravo i rade? Ovo je sramota velikih razmjera.

Sto se same utakmice tice, pobjedu je odnio Dinamo koji je po sluzbenom satu zabio pogodak u 79. minuti. Leko i Pavicic su duplim pasom izigrali obranu Hajduka, Leko je ostao sam i loptu poslao u mrezu mladog vratara Tomica. Sve ostalo sto se dogadalo na terenu, u ovakvoj situaciji, sasvim je nebitno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo - Hajduk 1:0 Rijeka - Slaven 2:0 Zadar - Istra 1:0 Osijek - H.Dragovoljac 1:1 Split - Lokomotiva 1:1

Ljestvica:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1.Dinamo 81 2.Rijeka 73 3.Hajduk 62 4.RNK Split 52 5.Lokomotiva 52 6.Istra 44 7.Zadar 35 8.Osijek 33 9.Slaven B. 32 10.H. Dragovoljac 32

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo