[FOTO] LOVRENOVA OBJAVA NA TWITTERU POSTALA HIT: / Navijači iznenađeni reakcijom Vatrenog na posljednje nemile događaje

Image
Foto: Profimedia, Harry Marshall / PA Images

Pokret podrške i odavanja počasti među sportašima pokrenut je ovoga vikenda u njemačkoj Bundesligi

1.6.2020.
16:20
Profimedia, Harry Marshall / PA Images
VOYO logo

Hrvatski nogometaš i reprezentativac te član ponajbolje momčadi svijeta, Dejan Lovren, priključio se odavanju počasti 46-godišnjem Afroamerikancu Georgeu Floydu koji je preminuo od posljedica brutalnosti policajaca prilikom privođenja u američkom Minneapolisu.

Pokret podrške i odavanja počasti među sportašima pokrenut je ovoga vikenda u njemačkoj Bundesligi. Marcus Thuram je postigao dva pogotka u 4-1 pobjedi njegove Borussije iz Moenchengladbacha protiv Uniona iz Berlina, a svoj je prvi pogodak proslavio kleknuvši na jedno koljeno. Tu je gestu prije nekoliko godina popularizirao igrač američkog nogometa Colin Kaepernick koji je također prosvjedovao protiv policijske brutalnosti prema tamnoputim osobama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Moenchengladbach's French forward Marcus Thuram reacts after scoring during the German first division Bundesliga football match Borussia Moenchengladbach v Union Berlin in Moenchengladbach, western Germany, on 31 May, 2020.,Image: 524309127, License: Rights-managed, Restrictions: RESTRICTIONS: DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO, Model Release: no

Lijepa gesta nogometaša

Pridružio mu se i Dortmundov Jadon Sancho. Sancho je u 6-1 pobjedi njegove Borussije iz Dortmunda na gostovanju kod Paderborna postigao čak tri gola, a nakon prvoga je skinuo dres kako bi pokazao majicu na kojoj je pisalo "Pravda za Georgea Floyda". Tijekom subotnjih utakmica je 21-godišnji tamnoputi Amerikanac u sastavu Schalkea 04 Weston McKennie protiv Werdera igrao s trakom oko ruke na kojoj je pisalo "Pravda za Georgea".

Na koncu je Floydu počast odala cijela momčad Liverpoola, uključujući i Lovrena koji je onda tu moćnu fotografiju podijelio na svojim društvenim mrežama i tako je izazvao veliko oduševljenje svojih navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo