FOTO: / Istra zadala udarac Hajduku, Torcida bijesna

Istra i Hajduka u Puli su odigrali posljednju utakmicu 25. kola hrvatske lige. Bijeli nisu uspjeli nastaviti veliku proljetnu seriju, završilo je 1:1.

9.3.2014.
19:25
VOYO logo

Iako Hajduk za pobjedu u Puli ne zna već četiri godine, igrači Igora Tudora ovo proljeće igraju najljepši nogomet u ligi. Stoga su puni samopouzdanja stigli u Puli i najavili pobjedu.

I počeo je Hajduk žestoko, do vodstva su Bijeli došli već u petoj minuti. Andrijašević je odlično uposlio Maglicu, a ovaj glavom zabija pored vratara Lovrića. Bio je to deveti ovosezonski pogodak splitskog napadača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Istra je poravnala rezultat u 42. minuti. Batarelo je pao u kaznenom prostoru Bijelih, a sudac je dosudio jedanaesterac. U tom je trenu s dijela tribine gdje se smjestio veliki broj torcidaša poletjelo nekoliko desetaka baklji na teren, a utakmica je nakratko prekinuta. Čim je utakmica nastavljena, Havojić je s bijele točke svladao vratara Stipicu.

U nastavku utakmice prvu priliku imaju je Hajduk u 54. minuti. Domaća obrana nespretno je reagirala nakon jednog ubačaja, na loptu je natrčao Anđelković, ali ju je poslao preko vrata. Uzvratila je Istra četiri minute poslije, Radonjić je izašao sam pred Stipicom, no spetljao se i prilika domaćina je propala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveću priliku Hajduk je imao u 61. minuti. Maglica je sjajno uposlio Pašalića koji ne uspijeva loptu s nekoliko metara ugurati loptu u mrežu. U 83. minuti mogla je Istra do sva tri boda, Hajdar je opalio iz daljine, vratar Hajduka brani, lopta se odbija do Batarela koji s dva metra pogađa splitskog čuvara mreže. Subotnjom je pobjedom protiv Belupa (6:1) Dinamo pobjegao Hajduku na velikih osam bodova prednosti.

A u drugoj utakmici dana, Zadar je ured Maksimira šokirao Lokomotivu. momčad Ferde Milina slavila je sa 3:1. Poveli su gosti preko Ivančića u 7. minuti, u 35. je zabio Banović za 2:0, a treći pogodak Zadrana zabio je Tadić šest minuta kasnije. Lokomotiva je počasni pogodak postigla u 48. minuti, strijelac je bio Budimir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo