Pogledajte kako Hrvatska igra dva mjeseca nakon Svjetskog prvenstva!

Hrvatska nogometna reprezentacija u prvom prijateljskom dvoboju nakon debakla na SP-u u Brazilu slavila je protiv Cipra u Puli sa 2:0. Oba pogotka zabio je Mario Mandzukic.

4.9.2014.
11:03
VOYO logo

S 11 novih igraca i 7 debitanata Niko Kovac je zapoceo put na EURO. Uoci prve kvalifikacijske utakmice protiv Malte, izbornik je u prijateljskom dvoboju protiv Cipra pokusao dobiti odgovore, tko je potencijal za reprezentaciju, a tko nije.

I vise-manje svi su zadovoljili, ali prije svega zbog slabasnog protivnika. Cipar nije pokazao apsolutno nista, Vatreni su bez vecih problema dosli do pobjede od 2:0, a moglo je biti i puno vise.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obrana je bila koncentrirana, Luka Modric sjajno je ordinirao u sredini terena gdje su uz njega vezli Brozovic, Kovacic i Halilovic, a u napadu je uz Mandzu, koji je zabio dva gola, izuzetno raspolozen i opasna bio Kramaric, no na nesrecu nije zabio.

Na samom pocetku Halilovic je izludivao ciparsku obranu, nekoliko puta nanizao je par igraca, ali kao da mu je u svakom udarcu nedostajalo ono malo. Najvecu priliku na otvaranju imao je Brozovic koji je glavom nakon ubacaja Kramarica pogodio gredu. Pet minuta poslije stigao je pogodak. Modric je preko pola terena pronasao Kramarica koji gura za Mandzukica, a ovaj takve prilike ne propusta. Hrvatska je i dalje navaljivala a prava prilika stigla je u 40. minuti. Mandzukic je pronasao Kramarica koji s desetak metara vanjskom loptu salje malo pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku Vatreni su novi pogodak dali u 58. minuti. Sjajnu loptu iz sredine dobio je Kovacic, izasao sam na vratara, pucao u suprotni kut, vratar brani, a prvi je na lopti Mandzukic koji gura u mrezu za 2:0. Zadnjih pola sata uz Olica i Vidu u igru su usli novaci Jedvaj, Cop, Pasalic i Pjaca. Najvecu priliku na samom kraju utakmice imao je upravo Pjaca, koji je nakon ubacaja Jedvaja skaricama pogodio gredu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi ispit Vatreni su prosli vise nego zadovoljavajuce, no ono puno bitnije tek slijedi. Malta stize u na Maksimir u srijedu u 20.45. Sve osim uvjerljive pobjede bilo bi pravo iznenadenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo