[FOTO] BIZARNA NASLOVNICA I POBUNA KAO NAJAVA SUPERKUPA: / Modrića i realovce ispratili uz protest - 'Šokantno, moćno, bolno...'

Image
Foto: Profimedia

Svoj su protest novinari Marce iskazali podosta bizarnom naslovnicom i uredničkim komentarom

12.1.2020.
9:24
Profimedia
VOYO logo

Nogometaši Real Madrida i Atletico Madrida igraju u nedjelju navečer finale španjolskog Superkupa u Saudijskom Jeddahu. Odluka da se završnica Superkupa igra u Saudijskoj Arabiji izazvala je izrazito burne reakcije u Španjolskoj, kako navijača, tako i medija, jer prije svega utakmicu neće moći svi gledati uživo. Atletico je tako za polufinale španjolskim navijačima prodao 50 ulaznica, a Valencija 26 ulaznica, međutim stadion su napunili navijači s Bliskog istoka, što je bila i poanta.

Mediji su se pobunili, kao i borci za ljudska prava, zbog toga što u Saudijskoj Arabiji i već stoljećima vlada režim koji uskraćuje ženama osnovna ljudska prava, a organizacijom ovakvih događaja Saudijskoj Arabiji zapravo se maskiraju svi problemi. Eto, nedavno su tu boksali Joshua i Ruiz, a Saudijska Arabija domaćin je i Dakar 2020 relija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bizarna naslovnica

Protiv domaćinstva Superkupa u Saudijskoj Arabiji je između ostalih i Marca, najveći i najtiražniji španjolski sportski dnevnik, a svoj su protest iskazali podosta bizarnom naslovnicom i uredničkim komentarom. Utakmicu Reala i Atletica oni su u svom mediju najavili time što su objavili fotografiju Saudijca koji navija za Atletico i njegove supruge, potpuno odjevene u nikab, koja navija za Real.

Image
Foto: Marca
Image
Foto: Marca

Uz fotografiju su objavili i komentar urednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naša naslovnica je šokantna. Jednostavna. Direktna. Moćna. Udarac realnosti. Bolan svakodnevni život. Vjerojatno smo već u siječnju objavili jednu od naslovnica godine. U hektičnom svijetu društvenih mreža nitko nije uspio ovako efektno, a opet vrlo jednostavno, predstaviti zastrašujuću realnost sredine u kojoj će se igrati finale španjolskog superkupa. Fotografija je toliko moćna da vam ne treba nikakav naslov, a mi mislimo da je uopće ne treba objašnjavati. Ovo je Saudijska Arabija. Godine je 2020. Dvadesetprvo stoljeće. Obična nogometna utakmica. Muškarac i žena poziraju s dresovima dvaju finalista. Mi smo vam pokazali ono što je tamo sasvim normalno. Uobičajeno. Realnost. Okrutna realnost", stoji u komentaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo