Pad i uspon Luke Modrića: 'Bio je najgore ljetno pojačanje'

Španjolski portal Football Espana objavio je još jedan tekst u kojem opisuje pad i uspon najboljeg hrvatskog nogometaša Luke Modrića, neizostavnog člana Real Madrida.

30.3.2014.
14:14
VOYO logo

"Luka Modrić je 2012. godine proglašen najgorom ljetnom akvizicijom, a sada je jedan od najvažnijih igrača Real Madrida", tim riječima započinje sjajan tekst o hrvatskom reprezentativcu koji opisuje kako je Luka Modrić prošao put od trnja do zvijezda.

Priča je svima u Hrvatskoj više manje poznata. Modrić je nakon trakavice s predsjednikom svog bivšeg kluba Tottenhama, Danielom Levyjem, stigao u Real za 37 milijuna eura kao veliko pojačanje, no više-manje nespreman za nastupe. Naime, poznato je kako Modrić nije trenirao s prvom momčadi Tottenhama uoči transfera u Real, a kada je stigao u Madrid sezona je praktički već započela i nije bilo vremena za uhodavanje i upoznavanje s momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvoj je sezoni upisao svega tri pogotka i tri asistencije, a u jednoj je anketi proglašen najgorim ljetnim pojačanjem u najjačim ligama Europe. Svi su bili kritički nastrojeni prema njemu, no Luka se nije zamarao tim pričama, dok mu je tadašnji trener Jose Mourinho više-manje vjerovao.

//www.youtube.com/embed/75Y6nutnO_Y

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikada nisam razmišljao o napuštanju Reala ili da je bila velika pogreška kada sam stigao ovdje. Ljudi vole zaključivati i iznositi svoja mišljenja. No ja nisam jedan od onih koji se zamaraju time što se o meni priča i piše. Ja sam se držao svojih postavljenih ciljeva i vjerovao sam u sebe. Sve su me te kritike gurale naprijed, da budem još bolji i da pokažem ljudima da su bili u krivu. Možda izgledam kao da bi me vjetar otpuhao, ali sam zapravo vrlo jak, fizički i mentalno", rekao je Modrić u razgovoru za BBC.

Nakon završetka prve sezone na trenersku klupu je sjeo talijanski stručnjak Carlo Ancelotti, Modrić je odradio prve kompletne pripreme, dok su momčad pojačali Asier Illaramendi i Isco. Mnogi su mislili da će Modrić napustiti madridski klub, odnosno da će ga spomenuti dvojac izgurati iz prve momčadi, no to se nije dogodilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ancelotti mu je ukazao puno povjerenje, a Modrić mu se na istom zahvalio najboljom sezonom karijere, u kojoj ga mnogi stručnjaci, nogometni analitičari, nogometne legende i navijači vide kao neizostavnog člana prve postave, bez kojeg igra Reala nije povezana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo