kobna greška administracije / Folder u kojem su ostali milijuni

Image
Foto: Goran Jakus/PIXSELL

Svima se vjerojatno na poslu dogodilo da smo obrisali ili zaboravili na važan mail, to se dogodilo i tehničkom tajniku Dinamove omladinske škole Anđelku Ivanjku, osobi koja je trebala staviti uskličnik pod ime igrača Matije Fintića, puno prije odlaska u Bruxelles

Marko Vargek

Marko Vargek

3.3.2016.
9:28
Goran Jakus/PIXSELL
VOYO logo

Dani žalosti i stida na ionako napaćenom Maksimiru. Koji je na Dan žena trebao živnuti, zamislite sunčani dan okupan pozitivom za koju na Maksimiru toliko mole, 20 tisuća ljudi na stadionu, klinci iz Barcelonine La Masie i zagrebački mangupi na terenu, toliko spominjano eurospko proljeće u Zagrebu. Umjesto ušminkavanja stadiona i loža u kojima bi se skauti europskih velikana ugodno osjećali dok u svoju šoping košaricu ubacuju Brekala ili Šempera, u Dinamu žive sa saznanjem da im je nekoliko milijuna eura iz džepa izbio previđeni e-mail iz Uefe.

Svima se vjerojatno na poslu dogodilo da smo obrisali ili zaboravili na važan mail, to se dogodilo i tehničkom tajniku Dinamove omladinske škole Anđelku Ivanjku, osobi koja je trebala staviti uskličnik pod ime igrača Matije Fintića, puno prije odlaska u Bruxelles. Anđelko, kojem je zasigurno katastrofa u glavi, za jedan je dnevni list objasnio kako je Dinamo izbačen iz Lige prvaka. Priznao je pošteno:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jest, stigla je obavijest iz UEFA-e da Šunjić ima tri žuta kartona, to smo znali, stiglo je i da Fintić ima također tri kartona. Nije istina da smo mislili da se kartoni brišu, znali smo sve, samo sam previdio ovo s Fintićem. Znam, zvuči sad glupo, ali taj e-mail iz UEFA-e mi je promaknuo, nisam ga stavio u folder u koje stavljam sve vezano uz natjecanje. U Dinamu sam osam godina, radio sam milijardu organizacijskih poslova i nije bilo problema, a onda u najgorem trenutku za klub, za te mlade igrače, napravim takav propust. Užasno se osjećam, nakon saznanja što se dogodilo, moram sjesti sam sa sobom i razmišljati o tome što će se dogoditi."

Dogodilo se slično i Realu, ali koga sada briga za to. Prokleti folder, da je bar sve zapisano u dobroj staroj pohabanoj bilježnicu, ili na oglasnoj ploči u prostorijama gdje se juniori pripremaju. Ovako zbrajaju se gubici. Cijene ulaznica za utakmicu s Barcelonom kretale bi se, kažu u Dinamu, između 20 - 50 kuna, na Maksmiru je najavljeno otprilike 20 tisuća navijača. Zarada oko pola milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Propuštene su velike prilike u marketinškoj prodaji utakmice, jer u juniorskoj Ligi prvaka Uefa ne uvjetuje svoje sponzore, znači mjesta na panelima mogla su se lijepo prodati a Barcelona je znamo - magnet. Tu su naravno i TV prava, zasigurno bi bilo zainteresiranih.

No najveći gubitak u ovom trenutku - utakmica protiv Barcelone procjenjuju u Dinamu, podigla bi cijenu barem četvorici Dinamovih klinaca za milijun eura. Generacija rođena 1998. prava je škrinja talenata, u kojoj se za barem četvoricu igrača procjenjuje da će postati svjetski igrači. Dinamo je nedavno odbio ponudu Chelsea za vratara Andriju Šempera tešku 8 milijuna eura. Borna Sosa, Josip Brekalo, Filip Benković, za ponude ispod desetke u Dinamu ne žele čuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni će tu svoju vrijednost i dalje držati, dostići, možda i povećati, ali Barcelona je bila win win situacija. Mogla je ubrzati stvari, izlog nikad ne bi bio lijepše uređen. A ovako, tragedija u folderu. Nakon četverogodišnje suspenzije Arijana Ademija zbog dopinga, što je djelom greška Dinamove liječničke službe Dinama, stigla je nova kobna greška administracije. Previše je to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču