FLICK PROKOMENTIRAO ODLUKU KOJA JE MNOGE IZNENADILA: / Nijemac pojasnio zašto je u finalu LP-a Perišića ostavio na klupi

Image
Foto: Profimedia

Vatreni je u četvrtfinalu i polufinalu zaigrao do prve minute

2.9.2020.
11:48
Profimedia
VOYO logo

Krilni igrač Bayerna IvanPerišić postao je jedanaesti hrvatski nogometaš koji je osvojio Ligu prvaka od proglašenja hrvatske neovisnosti. Nogometaši Bayerna su po šesti put prije desetak dana osvojili naslov europskog prvaka. Oni su u finalu Lige prvaka igranom u Lisabonu svladali Paris SG s 1-0 (0-0) golom Kingsleya Comana u 59. minuti.

Sjajnu je asistenciju upisao Kimmich koji je ubačajem s desnog boka idealno na drugoj vratnici pronašao Comana kojemu nije bilo teško glavom spustiti loptu iza leđa nemoćnog Navasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bayernu je ovo bio 10. nastup u finalu Kupa/Lige prvaka i šesta pobjeda, Bavarci su slavili i 1974., 1975., 1976., 2001. i 2013. godine, dok je Paris SG po prvi put u 50-godišnjoj klupskoj povijesti igrao u finalu najjačeg europskog klupskog natjecanja.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Bayern Munich's Croatian midfielder Ivan Perisic shoot and scores his team's second goal during the UEFA Champions League, second-leg round of 16, football match FC Bayern Munich v FC Chelsea in Munich, southern Germany on August 8, 2020.,Image: 551020663, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić ušao je u igru za Bayern u 68. minuti umjesto strijelca Comana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo je odluka trenera Hansija Flicka da ga za finale ostavi na klupi da nakon što je startao u četvrtfinalu i polufinalu zbunila mnoge. Flick je sada u intervjuu za Sport Bild pojasnio svoju odluku da u vatru do prve minute gurne Comana.

“Ne bi bila pogreška da je utakmicu započeo Ivan ili Philippe Coutinho. Bilo je dobro što smo imali nekoliko opcija. Radilo se vjerojtno o predosjećaju. Puno razgovaramo, a na kraju vi kao trener morate donijeti odluku. Odluka je pala nekoliko sati prije početka utakmice”, poručio je Flick.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo