Talijanski nogometni savez u velikim problemima:'Do jučer su kod kuće jeli banane'

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) zatražila je od Talijanskog nogometnog saveza (FIGC) da istraži navode o rasističkom ispadu jednoga od predsjedničkih kandidata.

28.7.2014.
16:49
VOYO logo

Podsjećamo, prema izvještajima talijanskih medija, kandidat za predsjednika FIGC-a Carlo Tavecchio je, govoreći o višku stranaca u Seriji A, naveo primjer potencijalnih startera u klubovima koji su do jučer "kod kuće jeli banane". Neprimjerena izjava 71-godišnjaka naišla je na osudu talijanske javnosti, a odlučila je reagirati i FIFA, točnije njezina radna skupina za borbu protiv rasizma i diskriminacije.

''FIFA je poslala pismo FIGC-u i zatražila ga da provede odgovarajuću istragu, donese odluke u ovom slučaju i podnese izvještaj. U pismu smo podsjetili FIGC da je borba protiv rasizma prioritet za FIFA-u. Prošle je godine kongres FIFA-e jednoglasno donio rezoluciju o borbi protiv rasizma i diskriminacije u kojoj se naše članice podsjećaju da imaju obvezu uložiti napor u eliminiranje rasizma i diskriminacije iz nogometa. U pismu FIGC-u smo istaknuli i da se od nogometnih dužnosnika očekuje da se ponašaju kao uzori u borbi protiv rasizma'', stoji u priopćenju FIFA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo