FIFA ZAPRIMILA DVIJE KANDIDATURE: / 'Naša je obveza naučiti iz grešaka'

Image
Foto: AFP

Domaćin će biti određen na FIFA-inu Kongresu u Moskvi koji 13. lipnja

26.3.2018.
23:30
AFP
VOYO logo

Međunarodni nogometni savez (FIFA) objavio je u ponedjeljak kako je zaprimio dvije potpune kandidature za domaćinstvo Svjetskog prvenstvo 2026. godine, zajedničku kandidaturu SAD-a, Meksika i Kanade te kandidaturu Maroka.

Nakon što posebna komisija detaljno razmotri obje kandidature, domaćin će biti određen na FIFA-inu Kongresu u Moskvi koji 13. lipnja, dan uoči početka ovogodišnjeg SP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NIZOZEMSKA POSRAMILA IZGUBLJENOG RONALDA I DRUŠTVO: Tulipani pregazili europske prvake kao plitak potok, CR7 se blamirao

"Postupkom određivanja domaćinstva bavim se već 20 godina u raznim ulogama i garantiram vam da je ovo najtransparentniji proces. FIFA je ranije bila žestoko kritizirana kada je u pitanju proces određivanja domaćina, a naša je obveza naučiti iz grešaka i ne ostaviti nimalo mjesta sumnji u subjektivnost", kazao je predsjednik FIFA-e Gianni Infantino.

Marokanci su u svojoj kandidaturi naveli kako planiraju održati SP na 12 stadiona od kojih bi pet bilo novih ili obnovljenih, a među njima bi bio potpuno novi Nacionalni stadion u Casablanci kapaciteta 93.000 mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sjevernoameričkoj kandidaturi na širem se popisu mogućih gradova domaćina nalaze 23 mjesta (16 u SAD-u, četiri u Kanadi i tri u Meksiku) od kojih će biti izabrano 16 onih koji bi ugostili SP. Prosječan kapacitet predloženih stadiona je 68.000.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo