Nevjerojatan lažov: Suarezu prijeti kazna od dvije godine!

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) potvrdila je da će istražiti incident u kojem je urugvajski napadač Luis Suarez ugrizao za rame talijanskog braniča Giorgija Chiellinija.

25.6.2014.
8:37
VOYO logo

Dogodilo se to tijekom dvoboja 3. kola skupine D u kojem je Urugvaj pobijedio Italiju s 1:0 i plasirao se u drugi krug Svjetskog prvenstva. Pobjeda Urugvajaca ipak je ostala u sjeni ispada njihovog napadača koji je već treći put u karijeri ugrizao suparničkog igrača tijekom utakmice.

"Čekamo službeni izvještaj s utakmice kako bismo prikupili sve potrebne elemente za procjenu slučaja", izjavio je glasnogovornik FIFA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema pravilniku krovne svjetske nogometne udruge, igrač može biti kažnjen s maksimalno 24 utakmice zabrane nastupa ili dvogodišnjom suspenzijom. Ipak, najteža kazna dosad na svjetskim prvenstvima je osam utakmica zabrane nastupa, a dobio ju je Talijan Mauro Tassotti kada je 1994. laktom razbio nos Španjolcu Luisu Enriqueu.

Urugvajski nogometaš Luis Suarez tvrdi da nije ugrizao talijanskog braniča Giorgija Chiellinija tijekom utakmice dviju reprezentacija u 3. kolu skupine D na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako ga demantiraju televizijska snimka koja otkriva cijeli napad, te tragovi ugriza na Chiellinijevom ramenu, Suarez mrtav-hladan tvrdi da se nije dogodilo ništa neuobičajeno.

"Takve se stvari događaju na terenu. Bio je to kontakt lica i ramena, ništa više od toga. Uostalom, i ja sam primio udarac u oko", rekao je napadač Liverpoola urugvajskim medijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavu da bi Međunarodna nogometna reprezentacija (FIFA) mogla otvoriti disciplinski postupak protiv njega nakon uvida u izvještaj s utakmice, Suarez je prokomentirao sljedećim riječima:

"Ne znam ništa. Ako FIFA bude analizirala svaki slučaj pojedinačno, bit će komplicirano."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A Suarezu je ovo, podsjećamo, treći ovakav slučaj. Kao član Ajaxa je 2010. ugrizao igrača PSV-a Otmana Bakkala, a lani je ostavio trag svojih zubi i na braniču Chelseaja Branislavu Ivanoviću. U Nizozemskoj je odslužio sedam, u Engleskoj deset utakmica suspenzije, a sada treba vidjeti hoće li ga FIFA imati hrabrosti kazniti uoči drugog kruga SP-a u koji se Urugvaj plasirao pobjedom protiv Italije (1-0). //www.youtube.com/embed/WsWa4X2Rt4A

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo