Sigurnih 6,7 milijuna / FIFA nikad izdašnija: pobjedniku Mundijala rekordnih 32,1 milijuna eura

Image
Foto: Christian Charisius/DPA/PIXSELL

Za 35 milijuna eura FIFA je povećala nagradni fond za sudionike Svjetskog prvenstva. U Rusiji će se time igrati za 668 milijuna eura iz FIFA-ine blagajne

22.5.2018.
11:05
Christian Charisius/DPA/PIXSELL
VOYO logo

Krvona nogometna reprezentacija će između 32 reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji raspodjeliti 668 milijuna eura, od čega će 338 milijuna ići nacionalnim savezima na temelju plasmana njihovih reprezentacija. Preostali dio je sponzorski i također izdašan.

Svjetski prvak će iz fonda novčanih nagrada na temelju plasmana uprihoditi rekordnih 32,1 milijuna eura. Za usporedbu, Njemačka je osvojivši prošlo Svjetsko prvenstvo u Brazilu zaradila gotovo pet milijuna eura manje. Poraženi u finalu uprihodit će 23,6 milijuna eura. Nagrade se dijele i za one koji ispadnu u skupini. Riječ je o sigurnih 6,7 milijuna eura za svaku reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novčane nagrade na Svjetskom prvenstvu u Rusiji:
Pobjednik - 32,1 milijuna eura
Finalist - 23,6 milijuna eura
Trećeplasirani - 20,7 milijuna eura
Četvrtoplasirani - 18,6 milijuna eura
Četvrtfinalisti - 13,5 milijuna eura
Osmina finala - 10,1 milijuna eura
Ispadanje u skupini - 6,7 milijuna eura

Nema sumnje, fond nagrada bit će znatno veći kada će na Svjetskom prvenstvu igrati 48 reprezentacija. Dogodit će se to sigurno 2026., a možda i 2022. u Kataru, o čemu će FIFA odlučivati na Kongresu tijekom ruskog Mundijala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetsko prvenstvo u Rusiji počinje 14. lipnja utakmicom domaćina i Saudijske Arabije na Lužnjikiju. Finale se na istom stadionu igra 15. srpnja. Hrvatska je u skupini s Argentinom, Nigerijom i Islandom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo