Konačno! Stigao je povijesni dan za nogomet!

Na sastanku u sjedištu Svjetske nogometne federacije (FIFA) u Zürichu, Međunarodni nogometni odbor (IFAB) glasovanjem se odlučio za uvođenje tehnologije na gol-crti u FIFA-inim natjecanjima.

5.7.2012.
19:44
VOYO logo

Sada je jasno da će se tehnologija koristiti na Svjetskom klupskom prvenstvu u Tokiju u prosincu ove godine, na Konfederacijskom kupu 2013. godine i Svjetskom prvenstvu 2014. godine u Brazilu. Članovi IFAB-a glasovanjem su se odlučili za uvođenje tehnologije. To znači da nogometni autoriteti diljem svijeta mogu u svojim natjecanjima uvesti tehnologiju na gol-crti, koristeći ili Hawk-Eye ili GoalRef sustave koji su bili podvrgnuti testiranjima.

http://www.youtube.com/embed/oe8Kd6sc6K4 Predsjednik FIFA-e Sepp Blatter žestoko se zalagao za uvođenje tehnologije na gol-crti, nakon što je EURU u Ukrajini i Poljskoj tijekom utakmice između Ukrajine i Engleske domaćinima nije bio dosuđen evidentan pogodak, kada je lopta nakon udarca ukrajinskog reprezentativca Marka Devića za nekoliko centimetara prešla gol-crtu. "Tehnologija više nije alternativa, nego potreba", ustvrdio je tada Blatter. http://www.youtube.com/embed/HV4nc_sjW9Y Ovakve situacije se, barem na FIFA-inim natjecanjima, više neće događati

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijači su godinama pozivali na uvođenje tehnoligije, koja će ukloniti faktor ljudske pogreške, koji se, primjerice, dogodio na spomenutom ogledu Ukrajine i Engleske. Dakako, ideja uvođenja tehnologije imala je i mnoge protivnike. Jedan od njih je predsjednik Europske nogometne federacije (UEFA) Michel Platini, koji preferira sustav sa petoricom sudaca primijenjen i na EURU u Ukrajini i Poljskoj. Platini je svejedno prognozirao da će u FIFA-inim natjecanjima sustav s tehnologijom na gol-crti dobiti zeleno svjetlo. Nogometne asocijacije, poput UEFA-e, i dalje mogu odlučiti hoće li u svojim natjecanjima koristiti tehnologiju ili ne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo