Sankcije Rusiji... / FIFA izbacila Rusiju iz svih natjecanja, neće ih biti na SP-u u Kataru!

Image
Foto: Igor Šoban/PIXSELL

FIFA je pokušala ublažiti situaciju s mjerom da Rusija mora domaće utakmice igrati na neutralnom terenu. Ipak, Poljska je takvu odluku proglasila neprihvatljivom.

28.2.2022.
19:20
Igor Šoban/PIXSELL
VOYO logo

FIFA je službeno izbacila reprezentacije Rusije iz međunarodnih natjecanja u nogometu do daljnjeg. Rusija prolazi kroz niz međunarodnih sankcija nakon početka invazije na Ukrajinu.

"Odluku su donijela najviša tijela FIFA i UEFA. Nogomet je ujedinjen u ovoj situaciji. Uz ljude smo u Ukrajini koji su pogođeni ovom situacijom," piše u službenom priopćenju uz nastavak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadamo se da će se situacija u Ukrajini popraviti i da će nogomet ponovo biti pokazatelj mira i jedinstva među ljudima."

Samim time, odluka FIFA-e nije previše iznenađujuća, posebno uzevši u obzir i da je Spartak Moskva izbačena iz Europa lige. Osim toga, UEFA je prekinula sponzorstvo s ruskom naftnom kompanijom, Gazpromom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
počelo je /

Sky Sports u izvanrednim vijestima: UEFA izbacuje ruski klub iz Europske lige

Image
počelo je /

Sky Sports u izvanrednim vijestima: UEFA izbacuje ruski klub iz Europske lige

Poljska ionako odbila igrati s Rusijom

Muška nogometna reprezentacija Rusije trebala je 24. ožujka igrati doigravanje u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo protiv Poljske. Međutim, reprezentacije Poljske, Švedske već su najavile kako ne planiraju igrati utakmice protiv Rusije.

"To je jedina ispravna odluka. U razgovoru smo sa Švedskom i Češkom federacijom da zajedno uručimo jednaku poziciju FIFA-i," rekao je glasnogovornik poljskog nogometnog saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FIFA je pokušala ublažiti situaciju s mjerom da Rusija mora domaće utakmice igrati na neutralnom terenu. Ipak, Poljska je takvu odluku proglasila neprihvatljivom, a isto je rekao i Robert Lewandowski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim činjenice da muški reprezentativci Rusije neće igrati u doigravanju za nadolazeće SP u Katru, ženska nogometna reprezentacija također neće sudjelovati na Europskom prvenstvu i Spartak Moskva će biti izbačena iz Europa lige.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo