FIFA ĆE OVIM POTEZOM ZATRESTI SVIJET NOGOMETA: / Chelsea, City, Juventus i ostali velikani ostaju bez stotina igrača

Image

Europski klubovi će se zbog novih pravila Svjetske nogometne federacije (FIFA) morati riješiti velikog broja nogometaša

30.11.2018.
11:25
VOYO logo

FIFA je odlučila uvesti limit na broj nogometaša koji mogu biti na posudbi, a ta odluka će itekako utjecati na mnogobrojne klubove širom Starog kontinenta. Svjetska kuća nogometa će smanjiti broj posuđenih igrača na šest ili osam, a dva tima će tijekom sezone moći imati dva posuđena nogometaša između sebe.

Ovo pravilo će se uvesti od sezone 2020/2021, a zbog toga će se veliki broj ekipa morati određi ugovora sa desetinama nogometaša. Chelsea će se tako morati riješiti najmanje 30 nogometaša, a u sličnoj poziciji je i City koji na posudbama u drugim ekipama ima čak 28 igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nove restrikcije

Također, nepovoljna po klubove je činjenica da će FIFA uvesti i limit o broju posuđenih igrača u jednom klubu, što je svakako problem za velike ekipe koji neće više imati šansu da dovode veliki broj mladih nogometaša koje potom šalju na kaljenje u druge ekipe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, ispred svih po broju posuđenih nogometaša je talijanska Atalanta. Zahvaljući činjenici da u Italiji više klubova mogu imati prava na jednog nogometaša, ekipa iz Bergama je na početku sezone imala nevjerovatnih 77 nogometaša na posudbi.

I ostali talijanski klubovi su u sličnoj situaciji, pa tako Genoa ima 43 igrača na posudbi, Sassuolo 41, a prvak Juventus 40 pa će se i u Torinu morati riješiti više od 30 igrača. U Španjolskoj najveći broj posuđenih nogometaša ima madridski Real (21).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo