Evo ga: Uoči velikog otvaranja SP-a objavljen grandiozan transfer!

Cesc Fabregas, 27-godišnji španjolski reprezentativac, napustio je momčad Barcelone i potpisao petogodišnji ugovor za Chelsea.

12.6.2014.
18:10
VOYO logo

Fabregas je osam godina proveo u Arsenalu prije dolaska u Barcelonu 2011. godine. Prošle sezone je u dresu katalonskog diva zabio 8 golova i upisao 19 asistencija u 36 nastupa.

"Prvo bih se želio zahvaliti svima u Barceloni na tri prekrasne godine. To je klub mog djetinjstva i uvijek ću biti ponosan i počašćen što sam imao priliku igrati za tako veliku momčad", započeo je svoju izjavu Fabregas, te nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/3C7BgitnWQw

"Držim da imam još nekog nedovršenog posla u Premier ligi i sada je pravo vrijeme za povratak. Vrlo sam pažljivo razmotrio i ostale ponude. Čvrsto vjerujem da je odlazak u Chelsea najbolji izbor. Njihove su nogometne ambicije i glad za osvajanjem trofeja jednake kao i moje. Chelsea ima izvrsnog menadžera i sjajnu momčad. Jedva čekam prve nastupe u Chelseajevog dresu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fabregas je u dresu španjolske reprezentacije uknjižio 89 nastupa i 13 pogodaka.

Francuski 36-godišnji napadač Thierry Henry, Arsenalova legenda, čestitao je putem Twittera svom bivšem suigraču Cescu Fabregasu na transferu iz Barcelone u Chelsea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Čestitke Cescky. Šteta što to nije crveni dio sjevernog Londona, ali svejedno ti želim sve najbolje'', napisao je Henry, koji na Svjetskom prvenstvu u Brazilu obnaša dužnost stručnog komentatora za BBC.

Henry i Fabregas igrali su zajedno u Arsenalu. Ne i u Barceloni, koju je Henry napustio 2010. godine, jednu godinu prije Fabregasovog dolaska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolski reprezentativac, koji je potpisao petogodišnji ugovor sa Chelseajem, objasnio je zbog čega se nije vratio među ''topnike''.

- Svi znaju da je Arsenal imao prvi pravo kupiti me. Nisu odlučili iskoristiti tu mogućnost. Arsenalu želim svako dobro u budućnosti – poručio je Fabregas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U protekle tri sezone Fabregas je u dresu Barcelone upisao 32 asistencije u ogledima Primere. Samo su dvojica igrača imali više dodavanja za gol od njega, Messi (39) i Di Maria (38).

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo