Evo zašto Hajduk prolazi dramu kakva se ne pamti!

Dok hajdukovce potresa nezapamćena kriza, a momčad gubi utakmicu za utakmicom, na posudbi imaju najboljeg strijelca Druge lige.

12.5.2011.
13:51
VOYO logo

Jedan posuđeni igrač splitske momčadi u drugome klubu ispisuje najljepše stranice svoje nogometne karijere. Riječ je o napadaču Hrvoju Tokiću, koji je u brodskoj MV Croatiji s nepunih 21 godinu zabio već 12 pogodaka i najbolji je strijelac druge lige. Pa zašto onda ne igra za Hajduk koji se dva kola prije kraja prvenstva bori sa Splitom za drugo mjesto!?

Isti je igrač prije dvije godine u majici Hrvatskog dragovoljca bio najbolji strijelac Prve hrvatske juniorske lige. Na temelju tih dobrih igara Tokić je i završio u Hajduku. Međutim, iako igra u životnoj formi, iz Hajduka mu se nikad nitko nije javio da bi ga pozvao natrag ili mu čestitao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvjeren sam da za mene ima mjesta u Hajduku, osobito ako trener Ante Miše ostane na klupi. Za njegova sam mandata i doveden u klub prije godinu i pol dana i već tada sam primijetio da me cijeni. Međutim, neki drugi ljudi iz kluba tada su mi rekli da nemam nikoga iza sebe tko bi me mogao malo pogurati. Nakon mjesec dana završio sam na posudbi", ističe Tokić.

U splitskom je klubu odigrao osam prijateljskih susreta na kojima je postigao i četiri gola, ali pravu prigodu nikada nije dobio. Ipak, ugovorna obveza s bijelima veže ga još pune tri i pol godine, pa će se prvi dan ljetnih priprema javiti treneru Miši.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako mu Splićani ni u idućoj sezoni ne ukažu povjerenje, Tokić će, kako sam kaže, morati razmisliti o raskidu ugovora i promjeni sredine.

"Ne želim razmišljati o odlasku, Hajduk mi je i nadalje prva opcija i nadam se da ću dobiti priliku da pokažem što znam i umijem. Međutim, ne bude li tako, odlazak je logičan", zaključio je Tokić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I nije ovo jedini primjer kako su već dugi niz godina gospodari na Poljudu.

U Poljudu je posljednjih godina bilo puno problema s odlascima mladih igrača. Najpoznatiji među njima je Marko Livaja, koji je, posredstvom milanskog Intera, otišao u njegovu prešutnu filijalu Lugano. Sada čeka 18. rođendan (26. kolovoza) za potpisivanje profesionalnog ugovora, možda čak i za Inter. Hajduk mu kao 16-godišnjaku nije ponudio profesionalni ugovor, a stipendijski ugovor mladić nije želio produžiti. Livaja je jedan od mnogih koji je iskoristio rupe u propisima, a Hajduk se u igru ponovo uključio kada je Livaja sve dogovorio s Interom. Ponudio mu je profesionalni ugovor, no tada je već bilo kasno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapetan Hajdukovih kadeta Marko Grčić, primjerice, završio je u Dinamu, jer mu Hajduk nije dao novi stipendijski ugovor vrijedan 1700 kuna mjesečno.

Sada u Hajduku vode drugu politiku, ugovore dijele šakom i kapom, bez kriterija. Tako neki kadeti igraju i za 25 tisuća kuna mjesečno. Što je opet krivi put. Očito se u Hajduku ne snalaze, nemaju jasnu viziju onoga što žele. Novi šef omladinske škole Ivica Matković najavljuje promjene, ali puno je tih promjena bilo zadnjih godina, a rezultati su više nego loši.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo