NEĆE BITI LAGANO / Evo tko prijeti Dinamu u Europskoj ligi - Modri mogu igrati u 'regionalnoj' skupini, ali i onoj punoj europskih velikana

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Ždrijeb skupina Europske lige održat će se u petak u podne

26.8.2021.
9:52
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Dinama nisu se uspjeli plasirati u skupinu Lige prvaka nakon što su u uzvratnoj utakmici playoffa u Zagrebu odigrali 0-0 sa Šerifom. U prvoj utamici u Tiraspolu Šerif je pobijedio s 3-0.

Image
SLAŽETE LI SE S KRZNAROM? /

Dinamov strateg nakon neplasmana u grupu Lige prvaka dao zanimljivu izjavu o Šerifu i svojoj momčadi

Image
SLAŽETE LI SE S KRZNAROM? /

Dinamov strateg nakon neplasmana u grupu Lige prvaka dao zanimljivu izjavu o Šerifu i svojoj momčadi

Modri nisu uspjeli izvesti podvig i nadoknaditi tri gola zaostatka, pa se moldavski Šerif plasirao po prvi puta u skupnu fazu Lige prvaka, a Dinamo nastavlja u Eurpskoj ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Europska liga ove je sezone doživjela promjene. Umjesto 48 momčadi, u skupinama će ih biti 32. Sustreti će se igrati u četvrtak (nekad iznimmno u utorak i srijedu) u 18.45 i 21 sat. Prva i druga momčad iz skupine plasirat će se u osminu finala, a u toj fazi natjecanja pridružit će im se osam najboljih trećeplasiranih ekipa iz skupina Lige prvaka.

Žddrijeb europske lige održat će se u petak u Nyonu i Dinamo se nalazi u prvoj jakosnoj skupini. Modri su jedna od osam momčadi u prvom 'potu' i samo tri kluba imaju bolji europski koeficijen od njih - Lyon, Napoli i Bayer Leverkusen. Iza Dinama u prvoj jakosnoj skupini su Monaco i Lazio. Još dva člana prvog 'pota' bit će poznata u četvrtak, nakon što se odigraju utakmice play-offa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamu to što se nalazi u prvoj jakosnoj skupini donosi "lakši" ždrijeb, no to ne znači da će izbjeći teške protivnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo može u skuini igrati sa svojim nesuđenim protivnikom u play offu LP, beogradskom Crvenom zvezdom, a može mu se dogoditi i da igra u "regionalnoj" skupini sa Zvezdom, Ferencvarošem i Ludogorecom.

Također, Dinamo može dobiti vrlo snažnu skuponu s uglednim europskim klubovima poput one s Leicesterom, Marseilleom i Galarasarayem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velika zarada

Modri su do sada u kvalifkacijama za Ligu prvaka zaradili preko milijun eura, ulazak u skupine EL donio im je još 3.63 milijuna, a na to dolazi još 5 milijuna eura koje dobijaju klubovi koji su ispali u play-offu LP, na što se pribraja bonus za europski koeficijent.

Modri su do sada, bez da su odigrali ijednu utakmicu u Europskoj Ligi zaradili preko 10 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U toj grupnoj fazi Europske lige svaka pobjeda vrijedi 630 tisuća eura, a svaki remi 210 tisuća eura. Također, svaki pobjednik svoje skupine osvaja 1,1 milijun eura, dok drugoplasirani uzima 550 tisuća eura.

Ždrijeb Europske lige održat će se u petak u podne u Nyonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo