FOTO: / Evo ga! Dinamo je sada prvi, a Lokomotiva druga

Dinamo je u 6. kolu hrvatskog prvenstva na stadionu u Kranjčevićevoj ulici pobijedio Lokomotivu s 2:1.

17.8.2013.
19:31
VOYO logo

DINAMO: Zelenika, Pinto, Šimunović, Šimunić, Pivarić, Leko, Soudani, Pamić, Husejinović, Fernandes - Čop

LOKOMOTIVA: Picak, Matas, Barbarić, Puljić, Bručić, Pajač, Mrzljak, Šitum, Chago, Pjaca, Lendrić Utakmica je počela u 19 sati pred poprilično popunjenim tribinama stadiona u Kranjčevićevoj, Maksimirski travnjak u lošem je stanju nakon koncerta Robbieja Williamsa, a radovi bi trebali gotovi do srijede kada je na rasporedu utakmica 4. pretkola Lige prvaka između Dinama i bečke Austrije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Dinama Kruno Jurčić izveo je jaki sastav s Oliverom Zelenikom na golu, ali Sammir je unatoč najavama ostao na klupi.

Modri su i krenuli bolje u utamicu, u 8. minuti je Lokomotivin vratar Picak obranio stopostotnu šansu Soudaniju koji je sam izbio pred vrata Lokosa, ali minutu poslije više nije bilo spasa. Pamić je izveo korner, a Šimunović je najviše skočio i zabio za vodstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Par minuta kasnije i Fernandes je oprobao svoj udarac, pucao je s desetak metara iskosa, ali Picak je uspio obraniti.

Inače, Lokomotiva je u utakmicu ušla kao prvoplasirana u prvenstvu, a Dinamo je bio treći mjestu s bodom manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokomotiva je prvu priliku imala u 20. minuti kad je pucao Šitum, a odmah potom zabila je i gol. Točnije, Šimunović je zabio autogol, ali je sudac označio zaleđe jer je Matas prilikom centaršuta bio u nedozvoljenoj poziciji. Lokosi su stopostotnu priliku imali u 31. minuti kad je Lendrić sam izbio pred Zeleniku, ali mladi golman Modrih je fantastično obranio.

Pri kraju poluvremena još je jednu priliku imao Dinamo, ali je Picak obranio udarac Čopa. U drugom poluvremenu mreže su mirovale sve do 59. minute kad je Fernandes povećao vodstvo. Husejinović je proigrao Čileanca na rubu šesnaesterca, a ovaj je precizno opalio i savladao Picaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon dugo vremena, u igru je u 64. minuti ušao i Sammir umjesto Husejinovića, a par minuta kasnije Jurčić je zamijenio i Soudanija, ušao je njegov 'miljenik' Alen Halilović.

I kad se činilo da će sve završiti bez puno uzbuđenja, Lokomotiva je zabila. Dogodilo se to u 78. minuti. Samateh je probio desnu stranu, centrirao u šesnaetserac gdje je najviše skočio Puljić i smanjio na 2:1. Pokušala je Lokomotiva doći i do izjednačenja u zadnjih 12 minuta, ali Dinamo je nastavio tradiciju nepobjedivosti protiv svoje filijale i zasjeo na prvo mjesto prvenstvene ljestvice sa 14 bodova. Lokosi su sada drugi s dva boda manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije se dobro provela Rijeka u 6. kolu HNL-a, na svojevrsnoj pripremnoj utakmici uoči europskog ogleda protiv Stuttgarta. U subotu je na domaćem terenu na Kantridi remizirala sa Splitom, ekipom koja je u posljednje tri utakmice nanizala tri poraza. Rijeka je pobjedom mogla doći na čelo ljestvice, ispred Dinama, no u tome ipak nije uspjela.

Oko 5.500 gledatelja svjedočilo je ključnom trenutku već u 16. minuti, kada je Mate Bilić iz jedanaesterca zabio za gostujuću ekipu. Udarac s bijele točke dosuđen je nakon što je domaći golman Vargić u skoku oborio Bilića. Domaći trener Kek ubrzo nakon gola isključen je zbog prigovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka je u 30. minuti izjednačila golom Benka, kojemu je ovo deveti zgoditak ove sezone u devet odigranih utakmica, računaju li se europske utakmice.

Utakmica je do kraja bila dosta neizvjesna, s nemalo prilika, no rezultat je ostao isti. Kapetan Splita Ivica Križanac isključen je u 88. minuti nakon što mu je uručen drugi žuti karton, no to se ipak dogodilo prekasno da bi utjecalo na ishod utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo